En Every Woman hangt bijna tegenover Tjark

Stad als Muze & Vrouwen van de Velden

Museum Rotterdam zoekt met het meerjarige pioniersproject Stad als Muze inspirerende ontwikkelingen in Rotterdam. Op Zuid zijn dat dit jaar de Vrouwen van de Velden. Een kerngroep van zeven vrouwen die zich spontaan hebben georganiseerd en samen het hoofd bieden aan de ingrijpende veranderingen in hun wijk.

De Vrouwen zijn de eerste Rotterdammers die meewerken aan participerend verzamelen binnen Stad als Muze. Het resultaat van de intensieve samenwerking wordt gepresenteerd in de glossy Every Woman. Een magazine dat past bij het onderwerp en tegelijk een breed publiek laat kennismaken met de levens van Rotterdammers anno nu. Every Woman is na de feestelijke presentatie op 23 februari gratis af te halen in de locaties van Museum Rotterdam en op diverse plaatsen in de de stad.

Every Woman lijkt sprekend op de vrouwenbladen uit de schappen, maar neemt de lezer mee in het dagelijks leven van zeven echte Rotterdamse vrouwen. Niet alleen hun levensverhaal, moederschap en hoop staan centraal, maar ook hun vindingrijkheid, stijl en saamhorigheid. Bovendien vertegenwoordigen de vrouwen een grote groep Rotterdammers en hun stad. Want net als Rotterdam doet Every Woman zich niet mooier voor dan het is, maar laat het een oprecht hart en optimisme voor de toekomst zien.

Every Woman is woensdag 23 februari 2011 gelanceerd met een feestelijk én inhoudelijk programma, waarin zowel de vrouwen, hun stad en de vernieuwende werkwijze van Museum Rotterdam ruim aan bod kwamen. De locatie was het Hijkerveld in Rotterdam Zuid, dat zo voor een dag de eerste stadszaal van Museum Rotterdam was.

Onder andere Joke en Johan van Peer uit Pendrecht gingen naar die lancering toe. Zij waren erg onder de indruk van het tijdschrift en vooral van de presentatie van Anne May de Bruyn Prince. May was presentator van het blad en zong I’m Every Woman zo geweldig volgens Joke en Johan, dat het net was alsof Chaka Khan zelf afgereisd was naar het Hijkerveld.

Op TV Rijnmond is de aankondiging van de presentatie en zijn de 7 sterren van de glossy te zien. Zij worden door Irene Renselaar, bedenker van de glossy bewierrookt, zie:

http://rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2011%2Ffebruari%2FGlossy+Every+Woman+over+vrouwen+uit+Zuid