En het Stellenbos bestaat inmiddels 3 jaar

Twee grote springkussens stonden er op het gras langs de straat. Een fleurige bus met De Mikkies erop stond langs het Stellenbos. En Arjan van Groenbeheer was druk in de weer met houtjes om in de vuurplaats een vuurtje te maken om aan het eind van de middag aardappels te poffen.

‘Je laat het hout eerst verkolen’, legde hij de kinderen uit, ‘en dan laat je het lekker smeulen. Dan is je vuurtje het heetst en poffen je aardappels het best.’

Je moet het allemaal maar weten.

Er waren verschillende ouders en een hele berg kinderen. Mimount, vaak de moeder van het Stellenbos genoemd, was er ook, maar verontschuldigde zich. Zij had de avond ervoor een ongelukje in huis gehad. Ze was op een stoel geklommen en had een onhandige beweging gemaakt en was er van af gevallen. Gelukkig niks gebroken, maar toch knap last van haar nek en een flinke wond. In het ziekenhuis was alles gecheckt. Mimount moet het even rustig aan doen. Dus kon ze tot haar eigen verdriet niet bij het feestje zijn. Ze had er naar toe geleefd, want ze voelt zich bijzonder verantwoordelijk voor het Stellenbos.

Niet alles gaat er op rolletjes.

Er was een kruidenspiraal gemaakt en er was gewerkt aan mozaïek, maar niet alle bezoekers van het Stellenbos gaan daar even goed mee om.

Reden om het duo Krijn en Trijn in te schakelen. Zij vatten de koe bij de horens en wijzen de kinderen op een grappige manier op hoe je met de kruidenspiraal om moet gaan. Ze pakten een plantje en zeiden dat het eetbaar was. Het was volgens Krijn zuigandijvie (lekker sappig Haags uitgesproken). Dat moest je niet in één keer uit de grond trekken, maar netjes met een schaartje of een mesje afsnijden en dan is het heel lekker en gezond over je eten. Dat geldt voor alles wat er in de kruidenspiraal staat. Maar sommige plantjes waren er al in zijn geheel uitgetrokken en dat kan niet de bedoeling zijn.

Krijn en Trijn lieten ook zien dat je je hond niet in het gras moet laten poepen, want daar hebben andere kinderen dan weer heel veel last van. En ja die mozaïek is leuk, maar laat het eerst even goed uitharden en ga het niet meteen al eruit peuteren. Dat is ook niet de bedoeleing.
Sommige kinderen stortten zich op de magic sticky zoals Aziza. Zij maakte van het leuke plakspul haar eigen naam op een kartonnetje. Een cadeautje voor haar moeder, Heba.
Die hele lange Mikkie stond overal met z’n neus bovenop en verhoogde de feestvreugde
En aan het eind was het dus lekker gepofte aardappels eten met zijn allen.
Kijk zo maken we iets moois van het Stellenbos.