En maandag museum van de Kinderfaculteit

De Middelharnisstraat Museumstraat was nog maar één dag gesloten of er vond opnieuw een museumactiviteit in Pendrecht plaats. In de Lotte Stam Beese zaal van het Servicepunt Charlois Zuid toonden de studenten aan de Kinderfaculteit ‘Pendrecht in Beeld’ en ‘Druktechnieken’ hun werk van de afgelopen 15 colleges.
Beneden in het Servicepunt Charlois Zuid bevindt zich de Lotte Stam Beese zaal. Die zaal kreeg die naam toen de Nieuwe Unie in het pand trok en heeft die naam daarna behouden.

De zaal is in tweeën te splitsen met een vouwwand en maandagmiddag 23 juni vond aan beide zijden van de wand een tentoonstelling plaats. Er was Kinderfaculteitmuseum in de Lotte Stam Beese zaal. Zaterdag was er al museumstraat een eindje verderop en kwam de naam van de stedenbouwkundig ontwerper van Pendrecht al diverse keren ter sprake. Ook de kinderen van de Kinderfaculteit worden met haar geconfronteerd.

Maar er gebeurde meer in de richting van het ontwerp van de wijk.

De Kinderfaculteit heeft twee leersporen van de SKVR de éne heet Pendrecht in Beeld en de andere Druktechnieken. Maandag 23 juni vond het laatste college plaats en bij de speciale gelegenheid hadden de docenten en studenten een museum ingericht met hun werk van de afgelopen 15 colleges.

Op de foto’s hiernaast de éne kant van de zaal met studenten van Davy Yong en Duco Koutstaal.

De studenten toonden hun ouders trots wat ze gemaakt hadden. Die lieten van hun kant hun bewondering niet voor zich.

Eén van de ouders had wel alle verhalen gehoord, maar wilde toch eens zien of ze het nou allemaal goed begrepen had.

Een ander moeder wilde graag weten of haar jongste zoon, die de enthousiaste verhalen van zijn oudere broer gehoord had ook op de Kinderfaculteit terecht kon. Hij zit op een school in Zuidwijk, de Christofoor, en die school doet niet mee met de Kinderfaculteit.

De kinderen kunnen niet wachten op het volgende schooljaar.

Dan is er geen les meer in de Lotte Stam Beese zaal overigens. Want dan is de Kinderfaculteit aan Plein 1953 nummer 192 de plek waar de colleges plaats gaan vinden.