En nog een gesprek met de portefeuillehouder

Eén van de onderwerpen tijdens het bijzondere college van de Pendrecht Universiteit van 19 oktober 2011 waren de winkels en de brancheverdeling op en rond Plein 1953.
Joop de Blok van Primera gaf via een videofilmpje dat tijdens het college vertoond werd zijn kijk op het ondernemen in Pendrecht en de brancheverdeling in het ondernemershart van de wijk.

Het verhaal van Joop en de eerste reactie van Alaattin Erdal en trouwens ook de inbreng Coen Veldhoen en anderen is terug te zien via deze link .

Op de inbreng van Joop en de eerste reactie van Alaattin Erdal reageerde Coen Veldhoen. Coen woont toevallig precies boven de zaak van Joop de Blok, Primera. Maar dat is bijzaak. En hij kan in rake bewoordingen vertellen wat er gebeurt op het Plein. Ook kan hij smeuiïg opdissen wat er mis is volgens hem. Hij weet waar hij het over heeft, want in zijn werkzame leven werkte hij in de winkelswereld. Eén van zijn uitspraken is dat als het slecht gaat met het winkelbestand dat het dan ook slecht gaat met de wijk. Dat is naar zijn zeggen een ijzeren wet.
Hij schrijft het volgende berichtje:

“Op 26 januari a.s. heb ik een gesprek met de heer Erdal, portefeuillehouder Ruimtelijke ordening, milieu en economie en Katja Horeman, gebeidsmanager Zuidelijke Tuinsteden.

Tijdens een bijeenkomst in de Bavokerk in Pendrecht heb ik mijn ongenoegen geuit o.a. over de “winkelsituatie” in en om Plein 1953.

Alvorens ik op 26 januari mijn opwachting ga maken wil ik reacties van u horen. Wellicht heeft u suggesties, ideeën of wilt u problemen aankaarten.

Ik verwacht van u een reactie.

Met vriendelijke groet,

C. Veldhoen
Email c.veldhoen@hetnet.nl
Tel 010 4800098 of 06 25561826″

Reacties of suggesties kunnen ook via de reactiemail. En misschien zijn er ook mensen, die met Coen Veldhoen naar de portefeuillehouder willen. Vitaal Pendrecht zorgt ervoor dat één en ander bij Veldhoen terecht komt en het college waarmee 18 oktober begonnen werd bij de portefeuillehouder aan tafel voortgezet wordt. Het heeft natuurlijk geen zin om de problemen te herhalen. Die werden door Veldhoen en Henny Meijer duidelijk in kaart gebracht. De suggesties waar Veldhoen om vraagt moeten ook reeële kans van slagen hebben. Daarbij gaat het tenslotte ook als we het hebben over de Pendrecht Universiteit.