Ergernissen van Coen Veldhoen

Coen Veldhoen windt zich vaak op over de manier waarop omgegaan wordt met de winkels in Pendrecht. Er is nu een nieuwe ergernis bij.
Coen Veldhoen schreef deze mail bij twee foto’s van de plastic verzamelbak op de hoek van de Slinge en de Kerkwervesingel.

Enige jaren geleden werd ons verteld dat het verbranden van plastic prima was omdat hierbij veel warmte vrij kwam die kon worden gebruikt voor verwarmingsdoeleinden.

Er schijnen nu weer bedrijven te zijn die geld ruiken door plastic te verzamelen. Ineens is iedereen enthousiast. Voor mij onbegrijpelijk.

Over milieueffecten gesproken: Vrachtwagens die rondrijden om de vieze troep op te halen. Opslagruimtes die moeten worden vrijgemaakt. Sorteren en scheiden met gebruik van allerlei apparatuur.

Afschuwelijke plastic bollen (die mij nog doen denken aan geschutskoepels uit de oorlog). De prijs en het plaatsen schat ik al gauw op 2000 euro per stuk.

Dan is er nog een gestoorde die één van de “eftelinggedrochten” heeft laten dumpen op de hoek van de Kerkwervesingel en de Slinge terwijl er al een exemplaar op 100 meter afstand is neergezet.

Leuk presentje voor de man van de behangwinkel maar diep treurig vind ik het voor al die mensen die enorm veel tijd hebben gestopt in de creatie van de sofa.

Vanaf de Slinge een treurig gezicht.

A.s. Zondag de marathon. Rotterdam is dol op drijvende objecten. Wellicht willen de toeschouwers het misbaksel in de Kerkwervesingel dumpen. Goed voor de publiciteit van Pendrecht.