Esther Schouten nam afscheid in Restaurant Zuiderkroon

Een beetje zenuwachtig meldde ze zich bij in het Servicepunt Charlois Zuid. Ze zocht er de ruimte van Vitaal Pendrecht op.

“Ik weet niet wat ze allemaal gaan doen, maar het gaat er allemaal een beetje geheimzinnig aan toe!”, zei ze. Ze had geen rust voor een kop koffie.

Haar collega’s hadden de koppen bij elkaar gestoken en wilden iets speciaals van het afscheid maken. Er werd niet voor niks gekozen voor Restaurant Zuiderkroon, want daar was ze destijds in Pendrecht komen werken en had er een kamer naast activiteitenbegeleidster Elly Kamperman. Twee mensen, die op een gegeven moment niet meer weg te denken waren uit het restaurant en de activiteiten van Aafje daar.

Esther Schouten zette er het project Buren voor Buren op en legde hechte contacten met bewoners uit de wijk. Toen in 2012 PIT010 begon in Pendrecht werd Esther er de mantelzorgmakelaar. Onlangs koos ze ervoor om bij de nieuwe organisatie Zowel! in Delfshaven te gaan werken. Ze kent die buurt goed, want is er opgegroeid en gaat ongeveer hetzelfde doen als waarmee ze bezig was in Pendrecht.

In het Restaurant zaten haar collega’s en er was ook hoog bezoek. Dagburgemeester, Mario Bosch en nachtburgemeester, Harry Kock, samen met zijn vrouw Elly zaten te wachten op Esther, voor wie ze grote waardering hebben gekregen in de tijd dat zij in Pendrecht werkte.

“Once, twice, three times a lady”, zong Remy Watson voor haar en het was of Lionel Ritchie er zelf bij was. Later zong hij ook het bekende nummer van James Taylor, “You’ve Got a Friend”.

Ewout Smeerdijk haar manager bij PIT010 vertelde de aanwezigen wie Esther was. Een betrokken werker en niet te managen. Hij had desondanks met veel plezier met haar gewerkt en zei: “Ik gun je deze nieuwe uitdaging van harte!”

Haar collega Marij Dols overhandigde haar een aantal cadeaus, waaronder een grote ritssluiting met daaraan een reeks van uitspraken en de portretten van haar collega’s. Die hebben Esther ervaren als samenbindende vriendin.

Esther kreeg zelf ook het woord en zei blij te zijn met de opkomst op haar afscheidspartijtje. Zij noemde speciaal Nathalie, waarmee ze contact had gekregen en die niet meer wist welke kant ze op moest. Na een aantal gesprekken met Esther nam zij de draad weer op en dat heeft Esther veel plezier gedaan. Zij toonde zich ook verheugd over de aanwezigheid van allerlei mensen, waar ze met veel plezier had samengewerkt.

Ze toastte later lekker buiten onder de parasol nog even met Maja en Frans den Hollander.

Op de bijeenkomst was ook de opvolgster van Esther voor de mantelzorg. Binnenkort een introductie van haar.

Vanaf deze plek: Esther het ga je goed!