Eveline van Rooy en PIT010

Op de foto Denise van de Vraagwijzer, overigens geen medewerker van PIT010, maar zij was zeer benieuwd naar de wijk en wie daar wonen. Naast haar Daniëlle van de Kemenade, die participatiemakelaar voor het vrouwenhuis is. Elly Kamperman, participatiemakelaar voor bewoners die naar het Servicepunt komen, Eveline van Rooy vertelt over haar werk en hoe het haar met de galerie en haar atelier verging. Rechts is nog net Esther Schouten, mantelzorgmakelaar, zichtbaar en Chris Schaap luistert geïnteresseerd naar het verhaal van Eveline. Chris doet schuldhulpverlening.
Wil Roode, vrijwilligersmakelaar, stond overigens op dat moment buiten te telefoneren. Wil kent de wijk al langer. Zij is de eigenaar van de organisatie Wilskracht Werkt! Door de aanbesteding van het werk is ze nu daarnaast ook voor een deel in dienst van PIT010.

Zo gaan de dingen tijdens een rondleiding door de wijk. De groep ging verder langs het nieuwe kantoor in aanbouw van Woonstad Rotterdam. Keek naar de Zuiderparkflat en bezocht de avontuurlijke speeltuin Stellenbos. Ze kregen ook informatie over de Sint Bavokerk, het Turks Huis en de Ostreaflat.
Via de Sommelsdijkstraat gingen ze over het schoolsportplein van de basisschool Over de Slinge en doken vervolgens de Zierikzeebuurt in. Om uiteindelijk bij het Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen neer te strijken.

De tocht door de wijk is nog niet af, dus …… Wie weet komt er een vervolg.