Feestelijke oplevering Ovezandepad

Op 19 april 2011 wordt het Ovezandepad feestelijk opgeleverd. Dagburgemeester Mario Bosch bedacht deze toepasselijke naam voor het pad door de Ossenissebuuurt. Klik door voor het bericht op zijn weblog en de uitnodiging van de deelgemeente Charlois.
Op de site van de dagburgmeester van Pendrecht staat prominent de mededeling:

Het Ovezandepad is een nieuw voetpad in het nieuwbouwgebied van de Tuin op het Zuiden in de Ossenissebuurt. Voor dit pad was oorspronkelijk de naam Fijnaartpad bedacht maar op mijn voorstel heeft het de naam Ovezandepad gekregen. Ovezande is een plaatsje op Zuid-Beveland en past daarom qua naam beter bij de omliggende straten. Maar de belangrijkste reden voor mijn keuze is een knipoog naar het verleden: Ovezande is de geboorteplaats van architect Ernest Groosman en het pad zal heel wat keren de plekken kruisen waar de door hem ontworpen portiekflats hebben gestaan.

Het eerste stukje van het Ovezandepad is nu klaar en op 19 april 2011 zal het pad officieel worden opgeleverd, daarbij zal ook een nazaat van Ernest Groosman aanwezig zijn. Zodra het programma definitief bekend is zal dat hier worden vermeld.

———————————————————————————————————————-

En dit is de tekst van de uitnodiging, afkomstig van de deelgemeente Charlois:

Uitnodiging: oplevering Ovezandepad

Dinsdag 19 april 16.15 uur
Start bij Tuinhuis Woonstad Rotterdam (Sliedrechtstraat)

Het staat er alweer een tijdje te pronken: het straatnaambordje OVEZANDEPAD. Het werd begin dit jaar geplaatst in Pendrecht. Het Ovezandepad loopt in de Ossenissebuurt. Het gedeelte dat nu klaar is kruist de plekken waar de flats hebben gestaan die zijn ontworpen door de wederopbouwarchitect Ernest Groosman (1917-1999).

Oorspronkelijk zou het voetpad Fijnaartpad gaan heten. Dagburgemeester Mario Bosch stak daar een stokje voor: er is in Pendrecht al een pad met die naam en er komt geen fysieke verbinding tussen de beide delen. Al in 2008 meldde Mario dit, waarop hij van Woonstad Rotterdam prompt het verzoek kreeg zelf een andere naam te bedenken. Het was dan ook Mario die de naam Ovezandepad voorstelde. Inmiddels zijn de nieuwe woningen langs het eerste stukje van het Ovezandepad, tussen de Ellewoutsdijkstraat en de Krabbendijkestraat, klaar.

We willen u daarom van harte uitnodigen voor de officiële oplevering van het Ovezandepad. U bent op dinsdag 19 april vanaf 16.15 uur van harte welkom in het Tuinhuis van Woonstad Rotterdam aan de Sliedrechtstraat. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Vanaf het Tuinhuis wandelen we naar het Ovezandepad, waar we het pad feestelijk zullen opleveren. Bij de oplevering is, naast deelgemeente Charlois en Woonstad Rotterdam, ook een familielid van Ernest Groosman aanwezig.

Graag tot ziens!