Felle woningbrand in Krabbendijkestraat

Rookontwikkeling door een brand in een kelderbox leidde vanavond (zondag) rond 21.00 uur tot de ontruiming van zeven woningen in de Krabbendijkestraat, nabij de Slinge boven het Mariawinkeltje.

De rookontwikkeling was zò hevig dat in totaal veertien bewoners van bovenliggende woningen hun toevlucht op het balkon moesten zoeken. Zij werden door de brandweer met een hoogwerker naar beneden gehaald. Twintig bewoners konden niet terug in hun woning. Een kind had rook ingeademd, waarvoor een ambulance kwam. Voor alle twintig bewoners werd nachtopvang geregeld.

Een groot deel van de Slinge en een deel van de Krabbendijkestraat werden afgesloten waardoor het verkeer en de buslijnen tijdelijk werden omgeleid.

Hennepkwekerij
In één van de bovenste woningen van de flat werd een hennepkwekerij met zo’n 400 hennepplanten ontdekt. Deze kwekerij lijkt niets met de brand in de kelderbox te maken te hebben. De kwekerij is in opdracht van de politie leeggehaald. Er is nog niemand aangehouden en de politie heeft zowel de brand als de hennepkwekerij in onderzoek. De voorlopige conclusie van de politie is dat het niet om een misdrijf gaat maar op kortsluiting lijkt.

Risico’s
De gemeenten werken samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.