Fietsles voor Nederlandse taalgroep van Hans Vermeulen

Fadime nam haar buurman zelf maar mee en Jaap heeft het geweten. 8 leergierige leerlingen en 5 fietsen van RotterdamByCycle en naast Jaap was er ook Hetty, die niet te beroerd was om naast de fiets te lopen met wel een heel erg groot kleinkind erop. Het was een echte zomerse dag in september. Het water van één van de bewoners kwam goed van pas. Oom agent vond het idee om voor de BOP op de Ossenisseweg te gaan fietsen maar niks. “Als er straks één van je dames op de motorkap van zo’n auto ligt, krijg je flinke moeilijkheden”, zei hij: “en wie heeft er toestemming gegeven?” Toestemming? “Kijk het gaat om een kennismaking, binnenkort organiseert Charlois’ Welzijn een langlopender cursus op Plein 1953”, probeerden de organisatoren nog. “Daar mag je al helemaal niet fietsen”, aldus de gemotoriseerde sterke arm. Soms vraag je je af hoe al die al wat oudere Pendrechtenaren in zo’n wijk nou fietsen geleerd hebben. Enfin…. “Ga maar naar de Hansweertstraat, die loopt dood”, ging het verder.
Dus werd het lesterrein verlegd, niet naar de Hansweertstraat, maar naar het Biezelingeplein. Dat loopt ook dood en is wat makkelijker af te schermen.
Succes hadden de docenten, want één van de cursisten vroeg: “volgende week weer?”. “Nee, dit was één keer en als je echt verder wilt leren fietsen, even wachten op de cursus van Charlois’ Welzijn”. En of het wel of niet op Plein 1953 is, maakt niet uit. Een leerzaam middagje.
Op het fotootje Hans en één van zijn cursisten.