Fietstocht viel in het water

In een vorig artikel werden Eric de buurtcoach en Joyce de Lima opgevoerd. Joyce doet met anderen van alles om de parochie van Onze Lieve Vrouwe van Lourdes actief te houden. Jaarlijks worden er nieuwe kinderen lid van de parochie via hun eerste communie. Ze leren niet alleen alles over de mis en hoe je je als misdienaar hoort te gedragen.

Pastoor Charles Eba’a en een werkgroep bestaande uit Agnes Meupelenberg, Elly Bakker, Joyce de Lima, Ruth Hofwijcks en Angelo Renfurm hadden alles voorbereid. Joyce de Lima had Rieks Westrik gevraagd een route te maken. Dat was niet zo moeilijk. Want wat is er mooier dan een tochtje van zo’n 9 kilometer af te leggen door het Buijtenland van Rhoon. Huib van Dieijen had die route bedacht voor het festijn op 20 september. Met een beetje aanpassen bij het begin en door de finish bij de speeltuin Jeugdveld te leggen, was dat een eenvoudige klus. Bij de speeltuin zouden de kinderen verwend worden met een barbecue.

Maar er was geen rekening gehouden met het weer. Rieks arriveerde zeiknat bij de kerk en had onderweg al telefoontjes gekregen van Joyce, dat de opkomst laag of helemaal niks zou worden. Zij had WhatApps gekregen en zelf ook het idee dat de fietsertjes ziek zouden worden.

“Ziek? Ziek?”, vroeg Rieks, “van een beetje regen word je niet ziek hoor! Het zijn toch geen watjes?” Maar ja, fijn is anders.

De berichtjes over en weer hadden al voldoende twijfel gezaaid. Het feest werd afgeblazen. “Kun je volgende week ook?”, was de vraag.

Natuurlijk!