Flex M TV voor jongeren over duurzaamheid

Heeft Vitaal Pendrecht ook activiteiten te melden voor jongeren? Nou weinig ontdekte stagiaire Gregory Wolff in een korte enquête. Jongeren kennen Vitaal Pendrecht wel, maar kunnen er weinig van hun gading vinden. Daar gaat Vitaal Pendrecht wat aan doen en om te beginnen maar eens een persbericht voor jongeren niet alleen in Pendrecht, maar toch …..
Het volgende persbericht kwam binnen bij de redactie:

FLEX M TV programma voor jongeren over duurzaamheid
(zesde seizoen)

Er komen weer vijf nieuwe uitzendingen aan van het televisieprogramma FLEX M.
FLEX M is een professioneel gemaakt programma over milieu en duurzaamheid.

Vanaf dinsdag 22 februari vijf weken achter elkaar op het UPC kanaal 32 of kanaal 65+ (analoog) in DNAMC (jongerenzender Rotterdam). In het jongerenprogramma gaan Tamar en Georgina op zoek naar duurzaamheid. In totaal werden er in zes seizoenen 25 TV programma´s gemaakt van FLEX M (ook te zien op internet www.milieucentrum.rotterdam.nl/flex).

In iedere serie van FLEX M is een professionele videoclip te zien van Rotterdamse rappers C1000, Casuel, Sneaky Biggs, Sheralda Kicken.

RDM campus, The Hub, Carrotmobs, koffiebekertjes, composiet, drijvende parken en Open Source
Dit jaar gaan Tamar en Georgina op bezoek bij de RDM campus en het ‘innovationdock’, ze praten met gesprekken met Professor Jan Rottmans van Drift (Erasmusuniversiteit) en de Rotterdamse wethouder duurzaamheid Alexandra van Huffelen. Ze nemen ook een kijkje bij ENVIU waar ze bezig zijn met het ‘Open Source House’ en ze hebben een ontmoeting met studenten van hogeschool IN HOLLAND die vertellen over het drijvende Rijnhavenpark. Ook innovatieve bruggen van composiet van Fibercore en afbreekbare bekertjes in de Laurenskerk komen voorbij en… wat is The Hub nou eigenlijk en een Carrotmob??’

In deze nieuwe serie televisieprogramma´s gaat het TV-duo Tamar en Georgina opnieuw op zoek naar innovatie en duurzaamheid. De Rotterdamse rapper Sneaky Biggs maakte de rap ´Terug naar de toekomst´ die in de uitzendingen te zien en te beluisteren is.

(zie bijlage hierbij programma informatie uitzenddagen/tijden en diverse weblinks)

Die doen we er dan ook maar bij, toch?

Bijlage persbericht FLEX M // d.d. 1 februari 2011

Van week 8 t/m 12 2011:

RDM en innovationdock (week 8)

In de eerste nieuwe serie uitzendingen van FLEX M gaan Tamar en Georgina naar de RDM campus bij het dorp Heijplaat. Een oude scheepswerf die in 1996 definitief haar deuren sloot. Nu een plek waar studenten en bedrijven samen werken aan innovatieve oplossingen voor de bouw, energie en mobiliteit. Het kloppende hart van de RDM campus is het innovatationdock een samenwerking tussen het Rotterdamse Havenbedrijf, het Albeda college en de Hogeschool Rotterdam. De beide presentatrices praten er met Geert van der Weide en de wethouder duurzaamheid Alexandra van Huffelen (D66).

Duurzaam bouwen (week 9)
Nergens in Nederland wordt zoveel gebouwd als in Rotterdam. In de tweede uitzending van FLEX M gaan Tamar en Georgina op zoek naar innovatie in de bouwwereld. Peter van Sublean vertelt meer over de ‘Kameleon’ en Vincent van der Meulen van ENVIU over het ‘Open Source House’.

Drijvend bouwen (week 10)
Bouwen op het water heeft de toekomst. Professor Jan Rotmans van DRIFT en de Erasmusuniversiteit en de grote motor achter de Urgenda is de initiatiatiefnemer van het drijvend paviljoen aan de Rotterdamse Rijnhaven. Hij vertelt in de derde uitzending van FLEX M over drijvend bouwen. Ook de studenten van IN HOLLAND zijn bezig met drijvend bouwen. Zij ontwikkelde een complete drijvend park het Rijnhavenpark.

Duurzame materialen (week 11)
Simon de Jong van het Rotterdamse bedrijf Fibercore maakt bruggen. Bijzondere bruggen! Bruggen van het duurzame materiaal composiet een met vezels versterkte kunstof.
Van ‘het grote werk’ gaan Tamar en Georgina naar het kleinere. In de Laurenskerk gebruiken ze duurzame biologisch afbreekbare koffiebekertjes. Frank Michielsen van de kerk vertelt waarom ze voor deze bekertjes gekozen hebben.

The Hub (week 12)
The Hub is een groeiend wereldwijd netwerk van inspirerende plekken voor ondernemers die werken aan een betere wereld. Georgina en Tamar vragen aan Joost Walda van de Rotterdamse The Hub hoe het in z´n werk gaat. Wat kun je in The Hub doen? Welke mensen komen er? Als laatste onderwerp van deze FLEX serie over innovatie praten Georgina en Tamar met Ivo Rodermans van Carrotmob Rotterdam. Ivo vertelt over dit uit het de Verenigde Staten overgewaaide odee, een bijzondere aanpak die ondernemer kan helpen met het energiezuiniger of duurzamer maken van hun bedrijf.

Uitzenddagen en tijden:

Uitzendingen FLEX M op dinsdagen en donderdagen om: 11.45, 13.45, 15.45, 17.45, 19.45, 21.45, 23.45 uur en op zondagen: 10.45, 12.45, 14.45, 16.45, 18.45, 20.45, 22.45 uur.
Vanaf dinsdag 18 januari 11.45 uur over ‘duurzame mobiliteit’ (7 x herhaald per dag)
Vanaf dinsdag 22 februari 11.45 uur over ‘innovatie’ (steeds de gehele week herhaling van 1 aflevering 7 x herhaald per dag).
FLEX M is een programma van het Rotterdams Milieucentrum en FLEX Productions:

Productie/camera:
Johnson Macamba
Redactie:
Emile van Rinsum
Femke Stroomer
Presentatie van FLEX M is in handen van:
Tamar Tieleman
Georgina Kwakye

Weblinks FLEX M:
www.milieucentrum.rotterdam.nl/flex
www.dnamc.nl
www.youtube.com/results?search_type=&search_query=FLEX+M&aq=f (Flex op YouTube)

Videoclips in FLEX M:
http://www.youtube.com/watch?v=UgfVR6GZqbQ Videoclip over klimaat (Zo kunnen we niet langer verder gaan…)
http://www.youtube.com/watch?v=5lca6cFAI6o Videoclip over duurzaamheid (Weet wat je doet!)
http://www.youtube.com/watch?v=kjZxQfTUL2g Videoclip over duurzame mobiliteit (Stroomt naar jou)
www.iederslucht.nl Videoclip over luchtkwaliteit (Rotterdam heeft schone lucht nodig)