Fluisterasfalt op de Groene Kruisweg morgen officieel geopend

Woensdagmorgen opent wethouder Alexandra van Huffelen het geluidswerend asfalt van de Groene Kruisweg en Rijnmond ging vast langs.
Fluisterasfalt op de Groene Kruisweg
27 september 2011

Aldus de website van Radio Rijnmond. Zij gingen vast langs om te horen of de woningen aan de Kortgenestraat en verder straks echt minder last hebben van de drukke Groene Kruisweg. En dat zal volgens wegwerkers Kees en Barm inderdaad het geval te zijn.

Het bericht op de site vervolgt met:

Tussen het spoorwegviaduct en Slinge wordt op de Groene Kruisweg in Rotterdam geluidswerend asfalt aangebracht. In een proefvak van 14.000 m2 gaat Gemeentewerken vier verschillende soorten ‘stil’ asfalt testen.

De beoogde geluidsreductie van vrachtverkeer is bij een snelheid van 50 kilometer per uur ongeveer twee dB op kruispunten en vier dB op rechte stukken. Dat is vergelijkbaar met het effect van de helft minder auto’s op de weg.

Proef fluisterasfalt

Slaagt de proef, dan wordt dit type asfalt gebruikt voor andere wegen van 50 km/u en harder in Rotterdam. Woensdag opent wethouder Alexandra van Huffelen het fluisterasfalt op de Groene Kruisweg. Het geluidsreducerende asfalt is naast stil ook duurzaam. Het is minder gevoelig voor slijtage.

Luister hier naar het item dat vanmorgen vroeg op Radio Rijnmond te horen was.