Fouten op marathonborden snel hersteld dankzij oud-Pendrechtenaar

Het was niet alleen dagburgemeester Mario Bosch die zich druk maakte om de taalfouten op de marathonborden. Gisteren stond er een ingezonden stukje in het AD Rotterdams Dagblad van een inwoner uit Barendrecht.

Ook At Polhuis, emeritaat-predikant van de Open Hofkerk en nu woonachtig in IJsselmonde, wond zich er erg over op, getuige zijn weblog op 6 april:
“Vreselijk als zelfs de officiële borden van de gemeente de meest elementaire taalfouten maken. Geld ipv geldt; zijde ipv zijden. Twee fouten dus! Wat moeten al die gasten die naar de marathon van Rotterdam komen niet denken als ze deze borden lezen?”

At liet het er niet bij zitten. De oud-Pendrechtenaar is tegenwoordig deelraadslid in IJsselmonde en zit dus dicht bij het vuur. Hij kwam meteen in actie en het resultaat was verbluffend, zo staat te lezen in zijn weblog van 8 april:
“Dinsdag meldde ik via een email aan de organisatie van de Marathon de fouten in de borden. Ook vroeg ik de griffier van de deelraad bij welke instantie ik moest zijn om de klacht over de borden door te geven. Speurwerk van de griffier (compliment!) leidde uiteindelijk naar de organisatie van de Marathon. Mijn mailtje dinsdag aan de organisatie had al gewerkt. De griffier berichtte mij dat de directeur van het bedrijf dat in opdracht van de Marathon de borden geplaatst had dinsdagavond had gebeld. Hij schaamde zich de ogen uit het hoofd en zegde toe alle foute borden op woensdag vóór 12 uur te vervangen. Dit is inderdaad ook gebeurd, zie de foto. Voor mij en de griffier een verrassing. Wij hadden verwacht dat de organisatie haar excuses zou aanbieden en zou toezeggen het volgend jaar beter te doen. Zoals het nu is gegaan, is het natuurlijk beter. Ook een compliment voor het bedrijf, dat op zo korte termijn, een paar dagen voor de Marathon, toch de borden verving.”

(foto: At Polhuis)