Geen asbest in de Open Hofkerk

Er blijkt gelukkig geen asbest deeltjes in de Open Hofkerk gekomen te zijn afgelopen woensdag. Kerk kan gewoon gebruikt worden.
Woensdag gingen de buren van de Open Hofkerk aan het werk in de kelder onder de vroegere recratieruimte van Sliedrechtstraat 55. Een grote kast werd met een haakse slijper aan stukken gezaagd. Er kwam veel stof vrij en toen men er controleurs bij ging halen bleek er sprake te zijn van asbest in de kelderruimte.

Meteen werden alle werkzaamheden gestopt en werden er meetinstrumenten in de verschillende ruimten van het kerkcomplex gezet, dus ook in de Open Hofkerk zelf waar die avond het bijzondere college ‘Vitaal Pendrecht gaat de markt op’ gehouden zou worden. Monsters zouden naar een laboratorium gaan en het zou wel een aantal uren duren voor de resultaten bekend zouden zijn. Niemand mocht in die tijd het gebouw in en alles moest in het gebouw blijven.

Het college kon gelukkig verplaatst worden naar de Sint Bavokerk. Er moest enorm geïmproviseerd worden, maar gelukkig kwam alles rond. Aan het programma in de Sint Bavokerk was bijna nauwelijks te merken dat het niet daar maar in de andere kerk plaats zou vinden. De organisatoren knepen hem als een oude dief, want in de Open Hofekerk was van alles in kaart gebracht en gepland. Voor hen was het omzetten een groot avontuur.

Henny Meijer, de scriba, hoorde dat het college was verplaatst en was zich van geen kwaad bewust. Zij had spullen besteld voor het college en haalde de aangeschafte drankjes via de deur in de Middelharnisstraat uit het kerkgebouw. De controleurs kwamen op hoge poten op haar af. Zij hadden de deur van de kerk aan de Middelharnisstraat niet opgemerkt en namen meteen maatregelen en plakten geel lint ook op die deur.

Gelukkig heeft het onderzoek uitgewezen dat er in de nieuwe recreatieruimte, de keuken en de kerk geen asbestdeeltjes geconstateerd zijn.

Dus konden de activiteiten zoals de voedselbank van vrijdag 21 oktober weer gewoon in de kerk plaatsvinden.

De situatie in het gebouw ernaast zijn dramatischer. Het speelgoed etcetera van de stichting Sonshine moet allemaal geruimd worden.