Geet Mala is druk aan het repeteren voor Holi Phagwa

Gaitrie Jawalapersad is één van de zangeressen van de groep Geet Mala. Iedere woensdagavond repeteren zij in het Servicepunt Pendrecht. Ze werken toe naar een belangrijk feest van de Hindoes, Holi Phagwa. Op 20 maart is dat feest en op 18 maart nodigen ze Pendrechtenaren uit met hen mee te vieren.
Gaitrie Jawalapersad woont in de Wagenbergstraat en doet mee aan de Hindi lessen en oefeningen van de groep, die iedere woensdagavond in het Servicepunt Pendrecht bij elkaar komen om de cultuur en religie van hun voorouders in ere te houden.

Niet alleen het opzeggen en zingen van mantra’s uit de heilige boeken hoort daarbij.

Er is ook een band met de naam Geet Mala en Gaitrie is één van de zangeressen in deze muziekgroep.

Zij zingen heel hoog en worden begeleid op een elektronisch orgel en met tabla en dergelijke.

Mooie klanken die via Suriname, waar de meeste leden van groep geboren zijn, vanuit India naar Nederland gekomen zijn.

De groep doet in maart mee aan de zoektocht naar de ziel van Pendrecht en zal rond het voorjaarsfeest van de Hindoes, Holi Phagwa, iedereen uit Pendrecht die hun verhaal voor Pendrecht wil horen, uitnodigen om hun feest mee te vieren.

De eigenlijke feestdag is op 20 maart, maar dan viert iedereen uit de Hindoe-gemeenschap vooral thuis feest en gooit gekleurd poeder naar elkaar.

Dat zal op 18 maart niet gebeuren, want dat is alleen voorbehouden aan de feestdag zelf. Maar er zullen vast beelden zijn van hoe men op die dag dit feest viert in bijvoorbeeld India en andere landen waar veel Hindoes wonen.