Gemeente start zomeroffensief tegen woninginbraak

De zomer staat voor de deur en de temperatuur stijgt. Dat betekent dat veel Rotterdammers naar het park, strand of op vakantie gaan. Om inbraken te voorkomen, startte de gemeente Rotterdam op zaterdag 13 juni een voorlichtingscampagne in zes wijken.

De meeste mensen weten inmiddels wel dat ze hun huis goed moeten afsluiten als ze op vakantie gaan. Toch zijn er nog veel simpele maar o zo effectieve maatregelen die mensen zelf kunnen nemen om woninginbraak te voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om op social media aan te kondigen wanneer je op vakantie gaat. Bij zomerse temperaturen is het prettig om overdag het huis te luchten. Toch is het beter het raam dicht te doen als je van huis gaat. Ook al ben je maar heel even weg. Met dit soort praktische tips staan speciale informatieteams de komende weken op druk bezochte plekken in zes Rotterdamse wijken.

Start in Pendrecht
Binnenkort start het zomeroffensief ook in Pendrecht. Precieze data en tijden verschijnen hier op de website. Op verschillende momenten geeft het voorlichtingsteam op Plein 1953 op een ludieke manier vijf praktische preventietips aan bewoners:

1.Doe ramen en deuren op slot, ook als u maar even weg bent
2.Op vakantie? Vraag uw buren op te letten
3.Zet niet op social media dat u op vakantie bent
4.Leg waardevolle spullen altijd uit het zicht en berg ze tijdens uw vakantie veilig op
5.Zet ladders en vuilcontainers vast en niet tegen de gevel

#Factor inbraakvrij
Met de vijf preventietips is inbraak in veel gevallen te voorkomen. De toepassing ervan zou daarom net zo vanzelfsprekend moeten zijn als het insmeren met zonnebrand als de zon schijnt. Vandaar ook de boodschap: ”˜Zomer in Rotterdam: bescherm je huid, bescherm je huis. Logisch toch?’. Aan de hand van de preventietips kan iedere Rotterdammer bovendien heel gemakkelijk testen hoe hoog hun #Factor Inbraakvrij is.

Wegens succes uitgebreid
Deze speciale zomeractie komt voort uit de succesvolle huis-aan-huis campagne die in 2014 en begin dit jaar in opdracht van burgemeester Aboutaleb plaats vond in dertien Rotterdamse wijken. In twaalf maanden tijd hebben speciaal opgeleide voorlichters van Stadsbeheer ruim 74.000 huishoudens bezocht. Voor nog meer handige informatie over inbraakpreventie, kan gekeken worden op de website Maak het ze niet te makkelijk.