Gemeenteambtenaren op bezoek in het Pendrecht Museum

Nadat John Waas van Woonstad Rotterdam de groep over de Tuin op het Zuiden had geïnformeerd volgden de ambtenaren volkshuisvesting van Rotterdam een kort college in het Pendrecht Museum.
Kicki Söderhjelm had haar collega’s gehouden aan de afspraak om op werkbezoek te gaan in Pendrecht op Zuid. Sommigen zagen daar de noodzaak niet zo van in, maar zij had voet bij stuk gehouden.

Jullie moeten zien waar jullie voor aan het werk zijn, was haar stellige mening.

De groep volkshuisvesters werden eerst door John Waas van Woonstad Rotterdam ingewijd in de wondere wereld van de Tuin op het Zuiden en de inspanningen van de corporatie om de wijk weer up to date te krijgen.

John bracht hen vervolgens naar het Servicepunt Charlois Zuid waar Bien Hofman hen vertelde over die voorziening.

De uiteindelijke plek voor een kort college over de Pendrecht Universiteit was het Pendrecht Museum.

Daar werd de groep voorgesteld aan Luis Da Costa, Kees Markus, Cor Hofman, Rita Niks de Lima en Joke Spijkers.

In dat museum zit ook de rollatorwerkplaats en tijdens het college ging het werk gewoon door.

De verschillende kanten en het ontstaan van de Pendrecht universiteit passeerden de revue. Bewoners zijn de professor en professionals zijn de studenten en krijgen soms opdrachten van bewoners.

Eén van de deelnemers vroeg na afloop, dus ik zou jullie kunnen vragen om een aantal bewoners om tafel te krijgen, die met een overlast situatie te maken gehad hebben en hun oplossing aan mij zouden kunnen vertellen.

Het korte college za vast een vervolg krijgen.

Bij de introductie van Rita werd vermeld dat ze heel goed kon zingen. Dat wilden de ‘studenten’ bet wel eens horen en na afloop klonk Rita’s welluidende stem dan voor deze groep geïnteresseerden.