Gerard Boom krijgt het eremetaal

Op iedere Pendrechtdis valt iemamd de eer te beurt tot professional van de maand uitgeroepen te worden. In de eregalerij staan: Marcel de Jong van TOS en Sjannie de Mooij, bewoonster uit de Halsterenstraat. Sjannie mocht de volgende voor het eremetaal aanwijzen. Daar had zij weinig moeite mee. Haar keus viel op Gerard Boom.
Sjannie de Mooij had haar verhaaltje op papier gezet:

“Ik Sjannie de Mooij draag mijn …….. van 2007 tot 2008 over aan Gerard Boom. Omdat hij volgens mij de professional is die iedere wijkorganisatie graag zou hebben.
En wij in Pendrecht hebben hem!!!
Bij de bewonersorganisatie Pendrecht weet ik niet wat zijn taken zijn. Hij doet namelijk alles wat gedaan moet worden. Hij is bij véél wijkactiviteiten betrokken en springt overal in als er tekort aan man/vrouwkracht is. Zo zie je hem achter de computer of hoor je hem aan de telefoon of ontvangt hij gasten bij de BOP of loopt in de wijk en bezorgt huis aan huis het wijkblad In de Kijkerd en bezoekt veel vergaderingen voor de BOP.
Hij doet elke dag vaak al dat onzichtbare maar o zo onmisbare werk. Het is hem niet gauw te veel. Hij moppert nooit in het openbaar en is tegen iedereen respectvol! Dus als iemand een professional is, is hij het wel!!!!”

Sjannie zette puntjes bij de titel, die zij doorgaf aan Gerard. Hoe de voordracht heette, wist ze niet. Ze kon op haar eigen benoeming op de vorige Pendrechtdis niet zijn, vanwege haar werk.

Gerard draagt de gouden medaille met een grote 1 erop met trots. “Eindelijk erkenning”, zal hij denken. In ieder geval vindt hij het een hele eer dat Sjannie hem heeft uitgekozen.