Gezellig samen eten op het Arboretum Pendrecht

Vitaal Pendrecht gaat een kookproject opzetten op het Arboretum Pendrecht in de Middelharnisstraat. Het is de bedoeling dat tweemaal per week een lunch en/of avondmaaltijd wordt geserveerd, bereid door gastkokers uit de wijk of daarbuiten.

De maaltijd kost drie euro en wordt bereid met gezonde producten. Dit zijn vaak producten uit de tuin die over zijn. Een lunch kan bestaan uit een verse kop soep met brood of salade of een heerlijke quiche, maar het kunnen net zo goed pannenkoeken of een boerenomelet worden. Voor de avondmaaltijd is het menu afhankelijk van degene die zal koken: dat kan Indisch, Afrikaans maar ook Hollandse kost zijn.

Dit plan borduurt voort op het vroegere project De Vitale Smikkelaars. Elly en Ruud Pesik hebben jarenlang met heel veel plezier en vooral ook inspanning dit project uitgevoerd. Tijdens het genieten van een heerlijke maaltijd ontstonden er tegelijkertijd nieuwe ontmoetingen tussen mensen met weinig tot geen sociale contacten. Als tegenprestatie vroegen Elly en Ruud altijd om bijvoorbeeld iets leuks te vertellen of een mooi gedicht voor te lezen, wat ook in het nieuwe project zal gebeuren. Lukt een verhaal of gedicht niet, dan is een complimentje na afloop ook al meer dan voldoende.

Aanmelden kan via 010-4809346. Bij geen gehoor kun je je naam en telefoonnummer inspreken en word je teruggebeld. Bij voldoende positieve reacties wordt het plan verder uitgewerkt en is het de bedoeling om in oktober te beginnen met een groep van twaalf eters.