Goed nieuws show’ voort zetten! via Pendrecht MediaLink!

Op de fotootjes, Marleen de Jong en Peter Voogt en op het onderste fotootje Roland Vonk aan de zaal microfoon in het Pendrecht Theater.

Op de vraag van de gespreksleider hebben jullie suggesties voor de mensen, die begonnen zijn met die mediastop om mee door te gaan, bleken Marleen de Jong en Peter Voogt redelijk eenduidig. Marleen stelde voor om aan mediatraining te gaan doen op de Pendrecht Universiteit en een faculteit journalistiek aan de universiteit toe te voegen.
Peter overzag het programma en trok een vergelijking met voetballers, de PVV, Jan Smit, Jolanthe, de paus en de Pendrecht Universiteit: ‘allen hebben een mediastop afgekondigd, alleen hebben de media die van Pendrecht niet gesignaleerd’. Hij vond het programma van vandaag een soort goed nieuws show. Waarop Marleen meteen inhaakte: ‘daar heb je direct een mooie titel boven een artikel over deze dag’. Er moet volgens hem best een journalist te vinden zijn, die eens mee gaat lopen en de echte dingen uit de wijk wil laten zien.
Een aantal van de goede berichten over de wijk werden door aanwezigen neergezet. Sanne Evertse van Het Stormt lichtte de campagne Pendrecht is Goed Bezig toe en wees op de grote borden, affiches en flyers, die mensen in de bus kregen over de projecten die in de wijk lopen. Zij gaan 30 maanden lang 30 projecten door bewoners van de wijk in beeld brengen.
Anke Huys vertelde van het theaterproducties ‘Vensters’ en ‘Schuren’, die in september nog een aantal keren in het Pendrecht Theater opgevoerd worden. In die stukken spelen ouderen en jeugd de wijk hun verhaal en doen dat met veel enthousiasme. Het AD heeft daarover onlangs in een paginagroot artikel aandacht aan besteed.

Roland Vonk kwam vooral voor de muziek met het oog op zijn Radio Rijnmond programma Rijnmond Archief. Hij zal daarin aandacht besteden aan Armando Monsanto en aan León Lissitza. Maar hij begon ooit zijn carrière als journalist bij een huis-aan-huis-blad en wilde een artikel schrijven over het clubhuis het Lispunt en jongeren, die daar de toegang voor een bepaalde tijd was ontzegt. Hij heeft er toen niet direct een stuk over geschreven, maar is later toen het wat rustiger was geworden en de emoties wat waren bekoeld erop teruggekomen. Dat kan ook een manier van omgaan met elkaar zijn.