Goud, zilver en brons in de Open Hof Kerk

Sjoelen, klaverjassen, dat was er al, op vrijdagavond in de Open Hof Kerk werd er Rummykuppen aan toegevoegd. En daarnaast werd er op de eerste spelletjesavond na de zomervakantie ook geklaverjast. Hoe vielen de punten uit en wie ging er met het goud aan de haal?
Iedere vrijdagavond wordt er in de Open Hofkerk een spelletjesavond georganiseerd.

Vrijdagavond 31 augustus was de eerste avond na de zomerstop en juist die avond kreeg een bijzonder tintje: een gouden randje om het eens zo te zeggen.

Alleen GOUD?

Nee ook het ZILVER en het BRONS kwamen uit de kast.

Allemaal omdat het het jaar is van de Olympische Spelen van Pendrecht 2012.

In Londen zijn die al gespeeld, en op het moment van het schrijven van dit artikel spelen de Paralympics in de Britse hoofdstad. In Pendrecht echter gaat men nog even door. Het eind van de spelen van Pendrecht is nog lang niet in zicht. Er wordt kennelijk gewerkt aan een duurrecord.

Daar was niets van te merken in de Open Hof Kerk waar het gemoedelijkheid troef was. Er werd aan Klaverjastafels met wij en zijn gespeeld, zonder enig woord van afkeuring of misprijzen. Aan andere tafels werd Rummycup gespeeld.

Genoegelijke was de avond ook, want op menig tafeltje stond en glas wijn of een citroentje met suiker of gewoon iets zonder alcohol.

Hooligans en yellers werden niet gesignaleerd op de spelletjesavond en een braspartij mag zoiets uiteraard nooit worden. Borrelnootjes notitieblokjes completeerden het feest en de punten werden netjes opgeteld.

Tegen het eind van de avond kwamen Joke Spijkers en Bien Hofman met de medailles, er was dus goud, zilver en brons en op iedere medaille preikte het logo van Charlois 550, want ook dat jubileum werd even meegenomen.

Goud, zilver en brons voor de winnaars en deelnemersmedailles voor iedereen.

De chauffeur van Vervoer op Maat moest even geduld hebben want na het tellen van de punten meost toch nog even de prijsuitreiking plaatsvinden.

6 tafels in totaal. Corrie en Nel waren ‘wij’ en Nel en Wim waren ‘zij’ aan het ene tafeltje. Arie en Jannie ‘wij’ en Nel en Thea ‘zij’ aan het andere tafeltje en er was een derde klaverjastafel met Dit en Mirjam en Jeanne en Riet, die deden niet aan wij en zij.

Het GOUD ging bij het klaverjassen naar Jeanne en Riet met 3545 punten stonden zij boven aan.

Het Zilver ging naar Arie en Jannie die beiden goed waren voor 3444 punten.

Tot slot ging het Brons in de categorie klaverjassen naar Nel en Wim met en totaal van 2066 punten.

Bij rummykup gaat de telling weer heel anders. Die sport wil juist zo min mogelijk punten op het blokje zien. De speler met de minste punten krijgt het goud en heb je iets meer punten dan krijg je zilver en vervolgens …

Uiteindelijk kreeg Bets het GOUD in de categorie Rummykup met maar 5 punten. Rieta had 53 punten en kreeg het ZILVER en Nel Human met 98 punten het BRONS.

Dat leverde een fraai winnaarstableau op aan het eind van een eerste spelletjesavond in de Open Hof Kerk.

Zin om mee te doen??

Neem contact op met Mirjam van Wanum of Thea Abma.