Gratis strooizout weer verkrijgbaar

Om een goede voorbereiding op eventueel winterweer mogelijk te maken, is er weer gratis strooizout af te halen. Zodra het dan glad wordt, kunt u meteen beginnen te strooien.

De gemeente Rotterdam is verantwoordelijk voor de gladheidsbestrijding en biedt daarom jaarlijks de mogelijkheid aan haar inwoners om gratis strooizout op te halen. Zo kan iedereen zijn of haar stukje omgeving verzorgen. De gemeente zelf zet strooiwagens en sneeuwschuivers in om doorgaande wegen en fietspaden begaanbaar te maken.

Particulieren
Inwoners van Rotterdam kunnen maximaal twee zakken van vijf kilo ophalen.

Ondernemers
Voor MKB-ondernemers is 10 kilo strooizout beschikbaar, zij ontvangen dit in november van de medewerkers van het gemeentelijk reinigingsbedrijf. Bij langdurige winterse omstandigheden is bij de afhaallocaties maximaal 10 kilo per keer op te halen.

Scholen
Ook scholen ontvangen een voorraad strooizout. Bij langdurige winterse omstandigheden is bij de afhaallocaties een nieuwe voorraad van maximaal 40 kilo op te halen.

Hoe te gebruiken?
Schep of veeg eerst zoveel mogelijk de losse sneeuw in de richting van de stoeprand. Vervolgens het strooizout gelijkmatig uitstrooien. Een handje strooizout is genoeg voor één vierkante meter. Het duurt ongeveer een halfuur voordat het strooizout werkt. Veeg de natte drab richting stoeprand zodat dit niet op een later tijdstip opnieuw kan bevriezen. Het strooien van zout heeft vooral zin als er vervolgens overheen wordt gelopen of gereden. Gebruik strooizout altijd spaarzaam. Overmatig strooien leidt ertoe dat het zoute smeltwater in de bodem dringt en wortels van bomen en planten beschadigt.

Waar verkrijgbaar?
Het strooizout is gratis verkrijgbaar op veertien locaties in de stad. De dichtstbijzijnde locatie voor Pendrechtenaren is het Milieupark Charlois in de Aploniastraat 12 (bedrijventerrein Charloisse Poort), geopend op dinsdag t/m zaterdag tussen 9.00-17.15 uur.