Groot feest op Plein 1953: jaarmarkt en Pendrecht Fietst zich FIT

Aanstaande zaterdag is er een jaarmarkt op Plein 1953 en worden fietstochten in de omgeving georganiseerd.
Aanstaande zaterdag 19 september tussen 10.00-17.00 uur is er volop te doen op Plein 1953. Er is een jaarmarkt met kraampjes en allerlei activiteiten en er worden fietstochten georganiseerd. Een overzicht:

Tentakel mini-parade
Tentakel is een mini-parade van kunstenaars en theatermakers die langs de pleinen op Rotterdam-Zuid trekt. Zaterdag is Plein 1953 aan de beurt. Tussen 13.00-18.30 uur is er een uniek dagprogramma. Er staan spannende bouwsels zoals het parcours City adventure golf of een reusachtige knikkerbaan van hout, metaal en plastic. Volwassenen kunnen fietsen op Luchtfietsen en kinderen kunnen bouwen aan een zeepkist of een concert geven op zelfgemaakte instrumenten. Voor mensen die wat kwijt zijn is er de Dingendetective, die een verhaal tekent ter compensatie. In de Tijdmachine raken bezoekers op absurdistische wijze even helemaal los van het heden door hun eigen tijdreis te beleven. Daarnaast kan iedereen genieten van verschillende theater- en muziekvoorstellingen, zoals de kindervoorstelling De man en de kip en Zircus Fromage.

Pendrecht Fietst zich FIT
Inmiddels hebben zich al enkele tientallen mensen zich ingeschreven voor de drie fietsroutes in de omgeving van 10, 25 en 40 kilometer die langs de Blauwe Verbinding voeren. De routes zijn van pijlen voorzien en onderweg is er een stop met koffie en wat lekkers.

De kosten bedragen twee euro. Inschrijfformulieren liggen klaar bij Vitaal Pendrecht (Plein 1953 nr. 192), PIT010 Campus (Plein 1953 nr. 63) en Restaurant Zuiderkroon (Vlissingenplein 108). Voor de liefhebbers zijn er duofietsen beschikbaar. De start is om 11.00 uur waarbij een bekende Rotterdammer het startsein zal geven op het plein.

Andere activiteiten
Er is een gezellige jaarmarkt met allerlei kraampjes met koopwaar. Je kunt een selfie maken met de Zomercarnavalsgroep Elegance en de brassband, ter hoogte van Albert Heijn tussen 12.30-14.00 uur. Of pak de bezem en maak je omgeving schoon, er worden deze dag bezems aangeboden op het plein. Tot slot geeft live muziek op het podium sfeer aan het hele feest.