Grote verkeersafsluitingen op Zuid

VAN BRIENENOORDBRUG

Hoofdrijbaan
Parallelrijbaan en afritten bereikbaar
De hoofdrijbaan is van zuid naar noord dicht van vrijdag 7 augustus 22.00 uur tot maandag 10 augustus 5.00 uur, van knooppunt Ridderkerk tot aan Terbregseplein. Rijkswaterstaat schat de extra reistijd in op maximaal 30 minuten.

Tijdens afsluitingen van de hoofdrijbaan blijven de afritten in Rotterdam bereikbaar, maar houdt u rekening met extra drukte: verkeer richting Rotterdam en Den Haag rijdt dan ook via de parallelrijbaan.

Richting Hoek van Holland en de Europoort kunt u gebruik maken van de verbinding A15/A4. Verkeer dat via Rotterdam richting Utrecht of Amsterdam rijdt, wordt omgeleid via de A59 en de A27.

Parallelrijbaan
Aantal op- en afritten afgesloten. De parallelrijbaan is van zuid naar noord afgesloten van dinsdag 21 juli 22.00 uur tot vrijdag 31 juli 5.00 uur, van knooppunt Ridderkerk tot aan Terbregseplein. Rijkswaterstaat schat de extra reistijd in op 60 minuten.

Van zuid naar noord zijn oprit Feijenoord (24), afrit Rotterdam-Centrum/Capelle a/d IJssel (25) en afrit
Kralingen (26) niet bereikbaar. Voor lokaal verkeer vanuit Rotterdam-Centrum/Capelle a/d IJssel zijn
de parallelrijbaan richting de A20/Den Haag (richting het noorden) en afrit Kralingen (26) wel bereikbaar. Rijkswaterstaat leidt doorgaand verkeer om via diverse routes. Volgt u deze routes, in verband met de verwachte extra reistijd.

Voor verkeer binnen de stad, vanaf de zuidoever blijven de Erasmusbrug en Maastunnel beschikbare alternatieven. Rijdt u met een vrachtwagen, houdt u dan rekening met het vrachtwagenverbod op de ‘s-Gravendijkwal.

Onderdelen van Rotterdam Unlimited (Zomercarnaval) en de Dagje Samen Uit-actie in Blijdorp vallen in deze periode.

MAASHAVEN
Volgende week maandag 27 juli start de gemeente Rotterdam met de herinrichting van het kruispunt Maashaven en worden op de Brielselaan de aansluitingen van en naar het kruispunt aangepast. De werkzaamheden duren tot 1 september 2015.

Afsluiting kruispunt Maashaven
Om de werkzaamheden gedurende een korte periode uit te kunnen voeren en de overlast voor de omgeving te beperken, zijn het kruispunt Maashaven en de Brielselaan van 31 juli tot en met 27 augustus voor alle verkeer afgesloten. De aannemer werkt in principe zeven dagen per week, 16 uur per etmaal, van 07.00 tot 23.00 uur. Indien noodzakelijk wordt ook ‘s nachts gewerkt.

Tijdens de afsluiting van het kruispunt Maashaven worden auto’s en fietsers met borden omgeleid. Waar nodig worden verkeersregelaars ingezet. Voetgangers worden langs het werk geleid. Tegelijk met de werkzaamheden aan het kruispunt vervangt de RET ook de tramsporen op het Droogleever Fortuynplein.

Werkzaamheden Brielselaan
Medio juni is de gemeente gestart met de herinrichting van de Brielselaan. Tot en met maart 2016 wordt de doorstroming van het verkeer verbeterd op de Brielselaan en de Doklaan. De Brielselaan krijgt een bredere middenberm en het fietspad wordt tweezijdig gemaakt. Tijdens de werkzaamheden blijft per rijrichting één rijstrook beschikbaar. Ook de Brielselaan is van 31 juli tot en met 27 augustus afgesloten voor verkeer. De bedrijven aan de Brielselaan blijven bereikbaar via het Maastunnelplein.