Halloween in de Papendrechtstraat

Het was weer een groot succes dit jaar.

De tafel stond weer vol met lekkers en chocolademelk voor het napraten als de kinderen de deuren langs waren geweest om de grote mensen te laten schrikken.

Begeleid door medewerkers van TOS gingen de kinderen met hun lampionnetjes langs de deuren in de straat, maar ook in de omliggende stukken straat. De Middelaharnisstraat en de Tiengemetensingel horen immers voor een deel ook bij de Papendrechtstraat.

Geschminkt, om er toch maar heel afschrikwekkend uit te zien, gingen ze op pad.

Het moet altijd rustig zijn in de straat, maar als het Halloween is, mag je gillen en schreeuwen en maak je daar ook gebruik van.

Het is dan ook niet moeilijk om te weten waar ze “uithangen”. De organisator, Brigitte Jordan, weet dan ook precies, wanneer de chocolademelk warm gemaakt moet worden. Het was immers behoorlijk koud.

Zij is de trekker, maar haar zus helpt haar graag en ze krijgt ook buurvrouw, Marlien, en buurman, Jaap, op de been om alles goed te regelen.

De versiering is natuurlijk ook eng, zwarte en oranje ballonnen werden opgehangen en er was een vuurkorf waar een “echte heks” bij zat. Rustig te roken, alsof er niets aan de hand was.

Na ruim een uur griezelen werd er een groepsfoto gemaakt en was er warme chocolademelk en keerde de rust weer terug in de straat.

Nu weer wachten tot volgend jaar.