Halloween in Pendrecht

Het begon allemaal in de Grote Visserijstraat. Netty Smits, een echte bruggenbouwer, vond dat de kinderen uit deze straat ook eens aan hun trekken moetsen komen. Ze doste hen potsierlijk uit en ging langs verschillende organisaties om hulp en liet de kinderen aanbellen bij de buren. Die kregen niet de stuipen, maar haalden snoep te voorschijn. Resultaat een leuke manier om kennis te maken.
Daarna is het ook in Rotterdam een rage geworden.
In Studio Pendrecht verschenen Sila Polak en Brigitte Jordan, die het feest in hun straat organiseren. Brigitte zorgt met Marlies en Sherida voor de Papendrechtstraat. Sila komt uit de Halsterenstraat.
In de Halsterenstraat werd het al voor de vierde keer gedaan. Sjannie de Mooij meldde dat het geweldig was. Sila Polak en zij hadden alle kinderen goed voorbereid. Ze verzamelden zich bij de vuurpot. Bewoners, die meededen hadden de brief opgehangen en iedereen had plezier. De kinderen kregen allemaal een lampion en er waren zelfs uitgeholde pompoenen. Jongens uit de straat hadden hun best gedaan om er iets heel moois van te maken. De pompoenen kwamen van Corstiaan den Boer van de Educatieve Tuin en van Marcel de Jong van TOS.

TOS, de Middelburgt en opbouwwerker Frank Boerboom organiseren een grote halloweenoptocht door de wijk op woensdag 3 november. Nogmaals: om 18:00 uur begint de activiteit op Plein 1953 en om half acht start de griezeltocht door de wijk.