Hamit Karakus steekt mensen van Turks Huis hart onder de riem

Hamit Karakus komt niet uit Rotterdam, maar groeide op ergens in Steenbergen. Nederland is zijn land en Rotterdam inmiddels zijn stad. Uit het college 2006/2010 was/is hij de bekendste politicus.

Zijn betoog is blijf netwerken en doe gewoon wat je moet doen in Nederland. Er komt gewoon een belastingaanslag en alle zaken gaan gewoon door en jij moet ook gewoon doorgaan.

Zeki Baran sluit zich daarbij aan: ‘Laat je niet gek maken’ is zijn devies. Er wordt ‘hard’ gepraat in de gemeenteraad en in de Tweede Kamer, maar waar gaat het uiteindelijk om.

De vragen gaan over andere nieuwkomers uit Polen, Bulgarije en Roemenië en over het wonen in wijken als Pendrecht en de Tarwewijk. Niet zoveel anders dan op een bijeenkomst van politieke partijen met dat verschil dat in het Turks Huis weliswaar Turken samenkomen, maar ze zijn lid van verschillende politieke partijen en het CDA is met Alaattin Erdal als lijsttrekker al een keer langsgeweest en ook D66 en GroenLinks hebben van zich laten horen.

De betrokkenheid is groot en wat opvalt is de gedisciplineerde manier waarop het gesprek verloopt. Geen door elkaar geschreeuw of elkaar voor rotte vis uitmaken.

Evert van der Schee spreekt er tot slot zijn bewondering over uit.

Hoe zou het toch komen, dat er op deze manier gesproken wordt in het Turks Huis in Pendrecht?

Ga eens naar het Turks Huis in Pendrecht daar kun je veel leren!