Hare majesteit in Wemeldinge, wat merk je daarvan in de Wemeldingestraat?

In de Zeeuwse plaats Wemeldinge regende het ook, maar daar trokken de bewoners zich weinig van aan. De burgemeester van de Zeeuwse plaats deed het voorkomen alsof zonder bezoek van Hare Majesteit de Wemeldingers, of hoe noem je die bewoners eigenlijk, net zo uitbundig Koninginnedag vieren. En ze kunnen er daar wat van. Zingen, dansen, biersjoelen, ringsteken, allemaal spelen en spelletjes of de tijd er stil heeft gestaan.
En ja voor de regen heb je altijd een paraplu, toch? En in dit geval, omdat je toch graag wil dat Hare majesteit alles ziet, doorzichtige paraplu’s.

In Pendrecht gaat dat toch anders. Maar ja dat is ook een tuinstad gekoppeld aan een echte grote stad. En ligt niet in Zuid Beveland.

In de Wemeldingestraat, een prachtige straat met veel groen en mooie bomen en aan de éne kant eengezinswoningen, zoals je er zoveel hebt in de wijk en aan de andere kant allemaal verschillende percelen. Die kavels zijn door mensen gekocht en naar eigen inzicht ingericht.

Op 30 april wapperen er drie vlaggen in de straat. Aan de zuidkant geen enkele trouwens. Aan de noordkant moest je ook echt zoeken. Eén vlag spande de kroon. Er staat in de tuin een koker voor een vlaggenmast en daar kan een flinke driekleur aan. Die hing er dan ook.

Wijkgebouw de Middelburgt was ook open in verband met de afsluiting van de muziekmaand, maar net als in de rest van de wijk weinig rood-wit-blauw of oranje.

Toch eens kijken als oranje straks in Zuid Afrika aan het voetballen is.

Er hebben al straten gedreigd de hele straat te willen versieren.