Heiwerkzaamheden ten zuiden van Pendrecht

Op donderdag 14 juni starten de nachtelijke heiwerkzaamheden voor de verlengde Zuiderparkweg. Het gaat hierbij om werkzaamheden voor de nieuwe onderdoorgang onder de A15 bij Portland. Het werk duurt tot en met dinsdag 19 juni. Doordeweeks wordt alleen ‘s nachts gewerkt, tussen 22.00 en 05.00 uur. In het weekend wordt ook overdag gewerkt en ‘s nachts tussen 22.00 en 05.00 uur.
Het heien veroorzaakt geluidsoverlast, omdat ook ‘s nachts wordt geheid. Overdag heien is niet altijd mogelijk in verband met de veiligheidsrisico’s voor het wegverkeer. Er moet dicht langs de rijksweg worden geheid waardoor het risico bestaat dat een heipaal vanuit de heistelling op de rijksweg valt. Daarom zijn ‘s nachts twee rijstroken voor het verkeer afgesloten.
De onderdoorgang Zuiderparkweg is op verzoek van de gemeente Rotterdam deels al aangelegd toen de Betuwespoorlijn werd gebouwd. Het gedeelte onder het spoor is dus al gemaakt, maar het gedeelte ten noorden en ten zuiden van de Betuwelijn moet nog worden gerealiseerd.
De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door A-Lanes in het kader van de verbreding van rijksweg A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein.

In het verlengde van de Krabbendijkestraat is een ander project in uitvoering: de Groene Verbinding. Begin juni zijn de werkzaamheden voor de nieuwe brug voor fietsers en wandelaars over de A15 én de Betuwelijn begonnen. Deze brug vormt een “groene verbinding” tussen Rotterdam-Zuid met het groen buiten de stad, namelijk het Buijtenland van Rhoon en de natuur langs de Oude Maas. De verbinding komt ter hoogte van de wijk Portland. Zo heeft de brug ook een functie voor de wijken Portland en Carnisselande. Stadsregio Rotterdam realiseert het project.
De werkzaamheden bestaan uit het heien van de pilaren die de brug gaan dragen, dit gebeurt uitsluitend overdag. Dagelijks gaan er 8 heipalen de grond in. In lengte variëren de palen tussen de 17 en de 21 meter. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden eind juli afgerond.

(bron: deelgemeente Charlois)