Heldenpraat via de email

In het Pendrecht Museum meldde Tjark zich 3 maart met de staf en een stok met een knapzak er aan. Hij had die attributen gekregen van Corrie le Comte – Les in restaurant Zuiderkroon. Hij legde uit wat er allemaal in de knapzak zat en vroeg of de inleiders over de pelgrimstocht naar Mekka de attributen zondag 6 maart naar de Sint Bavokerk zouden kunnen brengen. Daar zou met de Rooms Katholieke wijkbewoners gesproken worden over de bijdrage uit deze hoek aan de ziel van Pendrecht. Iemand uit de parochie zou dan met de spullen naar het Vrouwenhuis gaan.

Maar nogal ingewikkeld natuurlijk. En dan komen er misverstanden. Dat heb je ook bij echte pelgrimstochten. Denk maar eens aan wandelaars naar Santiago de Compostela. Onderweg gebeurt er van alles. Zo ook in de overstap van de avond met de Mekka-gangers naar de mis in de Sint Bavokerk.

De pastoor verwachtte Tjark in de kerk en heette hem kort na 10 uur welkom in de gemeente. Maar Tjark was er niet en Sedat Atacan zou aan het eind van de mis komen met de pelgrimsoutfit.

Elly Pesik, ook een held in de campagne Pendrecht is Goed Bezig, schreef Tjark een mailtje:

Hallo beste Tjark,

Hoe gaat het met jou? Heb je het heel erg druk. Hoe gaat het met je gezin en werk?
Gisteren hebben we je gemist: onze Pastoor Achille Waffo heeft je aangekondigd , maar je kon niet aanwezig zijn.
Jouw stok en staf en knapzak heb ik van Sedat aangenomen en morgen 8 maart in het Wereldvrouwenhuis om 14.00 uur, zal mvr. Francisca v.d. Klooster dit aan de volgende doorgeven.
Kan jij dan erbij zijn ?
Enfin, ik zie je nog wel, het beste verder,
groetjes van
Elly Pesik

Tjark stuurde haar een bericht met uitleg terug:

Beste Elly, bedankt voor je berichtje.

Ik ben zoals vele mensen erg druk, maar deze periode ietsjes meer. Mijn vrouw moest afgelopen vrijdag naar haar geboorteland Suriname vanwege het overlijden van haar vader. De komende twee weken zorg ik alleen (met natuurlijk wat hulp van wat lieve mensen om me heen en in de kerk) voor mijn 2 jongetjes (bijna 3 en bijna 6 jaar). Daarnaast gaan de activiteiten op mijn werk en in de kerk gewoon door. Ik probeer waar ik kan wel wat held(haftige) activiteiten te bezoeken.
Morgenmiddag ben ik helaas aan het werk.
Ik zou dan waarschijnlijk ook de enige man zijn of niet?

Be blessed
Tjark Jansen
www.zoutderaarde.nl

Het idee achter de estafette vorm van de pelgrimage is inmiddels ook bij de RK – kerk duidelijk geworden.
En bij het gesprek over vrouwendag zullen toch een aantal mannen zijn. Niet om de leiding over te nemen. Maar om ervoor te zorgen dat de zoektocht naar de Ziel van Pendrecht door zoveel mogelijk mensen gevolgd wordt.

Op de foto: Tjark Jansen met staf en knapzak in Pendrecht Museum.