Henk van Oostendebank is weer als nieuw

De bijzondere bank staat langs de Slinge, bij de bushalte tegenover Slingedael, en is een eerbetoon aan Henk van Oostende die vele jaren in het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois heeft gezeten. Bij zijn afscheid in 1992 kreeg hij de bank aangeboden, iets waar hij tot op de dag van vandaag heel trots op is.

Omdat de bank onder bomen staat waren de planken in de loop der jaren nogal vies geworden zodat je er met goed fatsoen niet meer op kon zitten. Op verzoek van dagburgemeester Mario Bosch is de bank vorig jaar schoongemaakt en sindsdien houdt hij een oogje in het zeil.

Op 14 juli ontdekte de Pendrechtse burgervader dat er nieuwe balken op de bank zaten, zonder naam zoals de bovenste foto laat zien. Hij sloeg meteen alarm bij beheercoördinator Ilona Otter die ging uitzoeken wat er aan de hand was. Dat kostte haar enige moeite maar uiteindelijk kon zij melden dat de balk met de naam tijdelijk was weggehaald om opnieuw te worden gebeitst.

Vandaag is de balk met de naam teruggeplaatst en de bank ziet er weer als nieuw uit (onderste foto). De dagburgemeester heeft het oud-deelraadslid op de hoogte gebracht van de opknapbeurt.