Het einde van de slijterij op Plein 1953

De slijterij van Ronald de Ruijter was een bekende winkel op het Plein. Maar vanaf de tweede helft van april bleven de rolluiken plotseling dicht en hing er een briefje met de tekst “wegens omstandigheden voorlopig gesloten” op de deur. Al gauw deden verschillende geruchten de ronde maar de reden van de sluiting is nu bekend: de slijter is failliet. Voorlopig werd definitief.

In een e-mail aan dagburgemeester Mario Bosch legt Ronald uit wat er is gebeurd en hij heeft ook een boodschap voor de wijk:

“Beste Mario,

Je heb het goed gehoord: ik ben failliet gegaan. Ik heb mijn best gedaan om ook iets leuks van het Plein te maken. Ik heb er 12 mooie jaren gehad en altijd met plezier naar mijn werk gegaan. Ik heb het er nog wel heel moeilijk mee, maar ja zo is het leven.

Wat er met de winkel gaat gebeuren is nog niet bekend, wel zijn er diverse gegadigden maar dat loopt nog allemaal. Vanuit de gemeente en de deelgemeente wordt er veel richting winkeliers toegezegd maar het wordt nooit concreet.

Ik wil langs deze weg jou bedanken voor wat je voor Pendrecht doet en blijf dit doen. Ik hoop wel dat de mensen de kleine winkeltjes goed gaan bezoeken en echt waar, het is bij ons gewoon gezellig en we zijn niks duurder dan de grote zaken.

En als laatste wil ik nog iets kwijt. Er is best veel te doen in de wijk Pendrecht maar niemand weet daar iets van, alleen de mensen die het zelf organiseren weten het. Er moet beter met elkaar worden gecommuniceerd; nu heb je allemaal eilandjes, ook leuk maar niet voor de wijk. Kijk alleen maar naar het podium in het water.

Alle mensen die klant van mij waren wens ik alle goeds van de wereld.

Tot ziens,
Ronald de Ruijter, voorheen jullie slijter van Pendrecht”