Het einde van Hans Textiel

Zaterdagmorgen is in de Krabbendijkestraat de laatste herinnering aan Hans Textiel weggehaald.
Hans van Heelsbergen bouwde vanaf de jaren zestig de textielzaak van zijn vader uit tot de keten Hans Textiel met tweehonderd winkels in Nederland en België. Ook Pendrecht kreeg een filiaal, al gebeurde dat pas in deze eeuw. De winkel kwam in de Krabbendijkestraat, naast Albert Heijn.

In februari van dit jaar is Hans Textiel failliet verklaard nadat verschillende pogingen voor een overname op niets waren uitgelopen. De winkels hielden uitverkoop en sloten daarna voorgoed de deuren. In juli werd de inventaris uit het Pendrechtse filiaal weggehaald, alleen de naamborden aan de luifel en boven de ingang herinnerden nog aan de landelijke textielketen.

Toen dagburgemeester Mario Bosch zaterdagmorgen zijn wekelijkse boodschappen deed zag hij bij de winkel een busje staan. Men was bezig om de kleine naamborden aan de luifel er af te halen en het was duidelijk dat het grote bord boven de ingang spoedig zou volgen. De Pendrechtse burgervader haastte zich naar huis om zijn fototoestel te halen en hij was net op tijd terug om de laatste fase van de ontmanteling van Hans Textiel in Pendrecht op de gevoelige plaat vast te leggen.