Het Koningsnestje is open op een heel andere plek

Er zwommen op een gegeven moment zelfs eenden in de waterplas, die ontstond door het inklinken van de aarde. Aan de andere kant van de Melissantstraat stond er ineens een bordje in het water ‘met verboden te vissen’ erop. Er gaan geruchten dat over niet al te lange tijd er toch gebouwd gaat worden en dat Woonstad Rotterdam de 12 woon-/werkwoningen, die al eerder in het plan zaten met de al gerealiseerde 12 panden en de Ostreaflat.
Maar voordat het zover is staan er de containers van het Koningsnestje aan de Sliedrechtstraat. Hun vorige plekje werd ontruimd voor de sloop. Ze zitten nu tijdelijk op een ander plek. De heldere kleuren van de containers staken al een tijdje af tegen het groen van het braakliggende veld en het roestige bruin van de stenen van de flats aan de Melissanststraat. Vanmorgen werden er ook echt kinderen opgevangen.

Voor hoe lang? Wie zal het zeggen?

Binnen in de containers was vrijdagmorgen 5 november eindelijk bedrijvigheid te zien. Er werden echt kinderen opgevangen. Op de binnendeuren staat uitnodigend: ‘Welkom’.
Aan de omgeving wordt ook gewerkt zo te zien. Die wordt netjes aangepast, zodat de kinderen in de zomer ook een beetje buiten kunnen spelen. Dan zal het best warm worden onder zo’n plat dak, toch?

De gele elektriciteitskast zegt het al: Pendrecht is Goed Bezig.