Het Opzoomerteam van de Halsterenstraat keek terug op 2011

In de Halsterenstraat vond de laatste Opzoomeractiviteit van het jaar plaats op woensdagmiddag 28 december 2011. Het Opzoomterteam in de straat blikte terug op het afgelopen jaar.
Sjannie en Anneke begonnen in 1994 met Opzoomeren in de Halsterenstraat. Op de bovenste foto staan zij als goede vriendinnen en beste buren naast elkaar.

In de 17 jaar dat zij actief zijn in de straat is er veel gebeurd. Er is veel veranderd ook in hun straat. Anneke woont er 28 jaar en heeft veel mensen zien gaan en ook zien komen.

Eén van de mensen die kwamen is Abeba Gebremedihin. De uitnodigingen voor straatactiviteiten worden nu door Sjannie en Abeba ondertekend. Maar zij kunnen rekenen op een grotere groep bewoners die de activiteiten voorbereiden en mee helpen organiseren.

Woensdagmiddag werden de partytenten op het pleintje in de straat opgebouwd en keken de bewoners terug op het afgelopen jaar. Bij het opbouwen van de tenten en het klaar zetten van het interieur en de geluidsinstallatie werden ze geholpen door medewerkers van TOS, familieleden, die vaker meedoen aan activiteiten in de straat en door maatschappelijke stagiaires.

Let overigens op het haar van Abeba. Zij heeft vlechtjes in en heeft voor dat vlechten maar liefst 3 uur stil moeten zitten. Het resultaat is er dan ook naar.