Het roer moet om in de Wagenbergstraat

De straatvergadering zou plaatsvinden in de straat zelf. De zondag ervoor was het nog geweldig zomerweer. En wat is er beter dan vergaderen in de straat. Iedereen kan zien wie er is en wie er ontbreekt en je kunt nog even snel langs gaan bij de buurvrouw die misschien net vergat hoe laat het ook alweer begon.

Maar het was ineens herfstweer en dan wordt het wel heel lastig om zo’n straatvergadering te houden.

Er werd dus uitgeweken naar het Servicepunt Charlois Zuid aan Plein 1953.

Daarnaast was er nog iets wat de vergadering parten speelde. De politie was op zoek naar Jennefer van Oostende een kind van 10 jaar, dat op de meidenclub van TOS zit. TOS hielp mee zoeken en steunde de familie van Jennefer.

Nog verschrikkelijker was het bericht van de morgen erna. Jennefer leeft niet meer. Maar dat wisten de bewoners en de betrokken werkers nog niet.

Er werd gesproken over speelgelegenheid, groen, zwerfvuil en vuilnis in de straat. Het belangrijkste was de manier waarop de buren met elkaar omgaan en hoe het met de kinderen in de straat gaat.

Er zijn afspraken gemaakt en die gaan de bewoners de straat inbrengen. Zij vinden dat het roer om moet. Er moet meer rust komen in de straat.

Er gingen allerlei zaken over tafel. Waar vast nog meer nieuws over op deze site komt.