Hier een alarmmail.

Op de hoek van de Ellewoutsdijkstraat (ongeveer bij 170) staat een nieuwe ondergrondse vuilcontainer. Ellen is bang dat als een kind daarin klimt dat het kind erin valt. Vanavond zijn we samen gaan kijken en het zou inderdaad mogelijk zijn. Omdat jij contacten hebt net de Roteb dacht ik eraan om jou te mailen. Kan jij hier iets mee?
Groeten, Annemarie.

De redactie mailde het berichtje door aan de roteb. Projectleider containerisatie, Saskia van Dongen, had immers alle voordelen van de containers uit de doeken gedaan en wist vast of het ding veilig was ja of nee. “Ja, dat zijn ze”, was haar reactie, “alles is getest. En ook is er met kinderen geprobeerd of die er in kunnen vallen ja of nee. Dat is onmogelijk gebleken.”

Vanmiddag (zaterdag 30 oktober) namen we de proef op de som. Adem was zo aardig om even in de bak te gaan zitten. En hij liet zien, dat je wel heel erg klein moet zijn om erin te passen. Volgens de roteb, moet een baby wel in de draaiende bak kunnen, maar ja babies klimmen niet in die dingen, toch? En als je dan al in het bakje zou zitten, moet je het ding nog zien te kantelen om echt in de vuilcontainer te kunnen vallen. En dat lukt niemand.

Adem bedankt voor het meewerken aan de proef. En Annemarie en Ellen: wakker blijven in de wijk en Houd Pendrecht Leuk.