High Tea van de flat Duiveland

Vorig jaar had de High Tea van de Opzoomergroep in de Duivelandflat aan de Zierikzeestraat zo’n succes, dat ze het dit jaar nog eens ‘dunnetjes’ overdeden. Het weer was geweldig en de ingrediënten waren om je vingers bij af te likken. De groep maakt er dan ook een enorm feest van en dat wordt zeer op prijs gesteld.
Vorig Juli kregen ze lovende commentaren op de high tea die ze organiseerden in de gemeenschappelijk tuin achter de Duivelandflat.

Rineke, Corrie, Elske, Annie en Hennie staken de koppen bij elkaar, deden een verzoek bij Opzoomer Mee en maakten een gezellige uitnodiging met een theepot voorop, waaruit het touwtje van het theezakje daadwerkelijk uit het papier kwam.

Aan het prikbord hing een oproep met een foto van zitjes met lege stoelen: ‘Komt u ook!’

Opnieuw veel reacties.

Zondagmiddag 19 augustus was het moment voor al het lekkers en de gezelligheid.

Dat kost nog behoorlijk wat werk, want alles moet er zijn en het moet als het even kan beter dan vorig jaar.

Nou het weer zat mee, alhoewel er tegen het eind wat druppels kwamen, maar die waren misschien na al die warmte wel hartstikke welkom.

Verder verrukkelijke drankjes en koekjes en chocolade, zoals dat bij een high tea hoort.

Vraagt er natuurlijk toch een buurman aan Hennie: “Heb je ook Cola Light?” Haar antwoord leverde een lach van de tafel waaraan de dorstige klant zat op: “Als ik zoveel geld had, ging ik in Den Haag wonen!” Het werd dus Ice Tea, want dat was er in overvloed. En eh … prosecco en rosé en noem maar op.

Ook werd er bijgepraat over het wel en wee in de flat. Want daar gaat het tenslotte om. De dames van de Opzoomergroep willen dat de sfeer in de flat op zijn minst blijft zoals ie is en als het even kan nog een tandje beter.