Hindi feest in Servicepunt Pendrecht?

In de maand maart gaat Tjark Jansen op zoek naar de Ziel van Pendrecht. Niet alleen, vele bewoners van allerlei gezindten zullen hem helpen om aan het eind van de maand een beeld te kunnen geven van wat nou in 2011 de wijkbewoners gemeenscahppelijk hebben. Er wordt in het Servicepunt Pendrecht al druk geoefend.
Iedere woensdagavond zit er een groep met een Surinaams – Hindoestaanse achtergrond in het Serviceput en chanten teksten in het Hindi uit hun heilige boeken.

De laatste avonden komen er meerderen bij, want ze willen op 18 maart als de zoektocht naar de Ziel van Pendrecht voorbijkomt hun feest Holi Paghwa gebruiken om te laten zien welke bijdrage er avnuit de Hindoes geleverd wordt aan de Ziel van Pendrecht.

Er wordt al druk gedanst op muziek uit ghettoblasters, maar ook live muziek gemaakt.

Deze groep zat afgelopen woensdagavond boven in het Servicpeunt en maakten schitterende muziek. Dat mag ook best, want een aantal van hen volgt les op het conservatorium en werkt er dus aan om professuioneel mzuikant te worden.

Kijk dan krijgen we misschien via hen nog een Boliwood Studio en een echte Mandir, Hindoe Tempel, in de wijk. Zou niet misstaan naast die 3 kerken in de wijk en zou veel publiek naar de wijk trekken. Plein 1953 zou direct een stuk gezelliger en kleurrijker worden een betje van die rechthoekige vormen afkomen.

Wie weet?

Tjark Jansen is ook in Suriname geboren en kent de Hindoes, maar is van een andere levensbeschouwing. Zijn geloof in de wijk vindt hij het best vertegenwoordigt in de kerk van het Zout der Aarde, de Christus Triomfatorkerk.

Tjark gaat donderdag 24 februari in Restaurant Zuiderkroon de spullen in ontvangst nemen van Corrie le Comte – Les en op zondag 27 maart zal er een bijeenkomst zijn waar veel meer gezegd zal worden over de Ziel van Pendrecht en wat Hindoes, Moslims, Protestanten, Rooms Katholieken, Humanisten, Feministen en wie weet wie nog meer bijdragen geleverd hebben aan het komen tot een beeld over de Ziel van Pendrecht.