Hondencontrole in Charlois

Op de website van de deelgemeente en in De Echo van deze week (24 augustus 2011) staat deze trouwe viervoeter droevig naar boven te kijken. Naar zijn baasje, zo te zien. Misschien wil het dier graag dat er ook voor hem netjes betaald wordt.

Deze weken voert Gemeentebelastingen Rotterdam in de deelgemeente Charlois een huis-aan-huis hondencontrole uit.
Hondencontrole in Charlois
Er zijn namelijk nog steeds hondenbezitters die geen aangifte hebben gedaan van hun hond en dus geen hondenbelasting betalen. Gemeentebelastingen is actief bezig deze hondenbaasjes op te sporen.
Iedere inwoner van Rotterdam is verplicht zelf aangifte te doen van zijn hond(en). Als aangifte is gedaan, betaalt u de Hondenbelasting tegelijk met de andere gemeentelijke heffingen, via het aanslagbiljet Gemeentelijke heffingen.
Op korte termijn voert Gemeentebelastingen Rotterdam huis-aan-huis in Rotterdam-Charlois een hondencontrole uit. Wanneer er geen aangifte is gedaan en tijdens de controle blijkt dat er wel een hond is, kan een forse boete volgen.
Inmiddels heeft Gemeentebelastingen huis-aan-huis een brief laten verspreiden. Hierin waarschuwt Gemeentebelastingen Rotterdam de inwoners van de deelgemeente Charlois dan ook: Bent u hondeneigenaar, maar wilt u niet de gebeten hond zijn? Doe dan nu aangifte, zo voorkomt u een boete.
Op de site de-hondenbrigade.nl kunnen inwoners van de gemeente Rotterdam gemakkelijk aangifte doen van hun hond(en).