Hoog Chinees bezoek in Pendrecht

Vrijdagmorgen was er al een woningcorporatie uit Eindhoven op bezoek geweest in Pendrecht. Het bezoek legde een route af door de wijk en werd eerst door Nico Ros van Woonstad Rotterdam geïnformeerd over de wijk en wat zijn corporatie in Pendrecht doet.

Rond 12 uur kwam er een heel ander bezoek. Vergezeld door de portefeuillehouders, Theo Coskun en Michel de Baan en sectorhoofd wijkzaken, Herman Gerrits, kwam een delegatie Chinezen het Servicepunt Pendrecht binnen.

De delegatieleider was van het ministerie van economische zaken en sociale hervormingen, om precies te zijn de teamleider en hoofd van de afdeling:
economic system reform.

Hij rapporteert direct aan de president van China, Hu Jintao. En hij ontwikkelt dus het programma voor de hervormingen van het economische systeem in China.
Niet de eerste de beste dus.

De delegatie was ‘s morgen eerder ontvangen op het kantoor van de deelgemeente aan de Boerhaavestraat en had het Winkelscentrum Zuidplein en Ahoy al bezocht.

Op de tafel in de Lotte Stam Beese zaal stonden de fortune-cookies al op tafel, die de dag ervoor gekocht waren op de boot. Ocean Paradise, in de Parkhaven.

De presentatie begon met de beeltenis van Lotte Stam Beese en Nico Ros deed uit de doeken wat een woningcorporatie is, waar het in Pendrecht om gaat en wat nu de zaken zijn die in Pendrecht spelen. Een tolk zorgde voor een vlekkeloze vertaling en interpretatie van het verhaal van Nico.

Na het bezoek aan Pendrecht ging het gezelschap lunchen bij de Koriander aan de Kromme Zandweg.

Vitaal Pendrecht is toch heel benieuwd wat daarvan nou aan president Hu Jintao gepresenteerd gaat worden en of het verhaal over Pendrecht nog gevolgen zal hebben voor de Chinese hervormingen.