Hugo Borst en de kleine ondernemers

Help!

Staat er boven de column of kroniek van Hugo Borst in het AD van 28 februari 2013. Hugo Borst is schrijver, tv-maker en voetbalcommentator en …. Rotterdammer.

Wekelijks schrijft hij een kroniek in het AD/RD. Donderdag 28 februari schreef hij onder de bovenstaande noodkreet over lege winkelpanden. Hij begint met het kopen van een visje voor moeders bij de voor hem bekende visboer in de Binnenhof in Ommoord.

De zaak bleek dicht, voorgoed!

Hij brengt de leegstand onder de winkelruimten in beeld en schrijft:

‘Iemand zegt: “In Pendrecht dreigt de complete middenstand te bezwijken.”

Wie dat zegt staat er niet bij. Maar is dat ook zo?

Kijk als vroeger wordt het vast niet meer, want zoals Hugo schrijft: ‘cd’s leggen het af tegen Spotify’ Voor veel producten heb je geen winkel meer nodig.

En hij schrijft ook over de crisis. Er zijn volgens hem Kralingse kakkers, die niet meer bij Appie Heijn kunnen kopen en stiekem hun boodschappen doen bij de Lidl.

Toch gaat er op de Schiekade een zaak open onder de naam GROOS, een warenhuis waar je Rotterdamse dingen kunt kopen. Dingen waar Rotterdammers groos (trots) op zijn.

Misschien moet er als het over Plein 1953 en omgeving daarover gaat ook eens over nagedacht worden. Er iets van maken waar Pendrechtenaren trots op zijn.