Huisdier voordelig laten chippen bij Dierenkliniek Pendrecht

In juni is het chipmaand bij Dierenkliniek Pendrecht. De gehele maand geldt een actietarief van 15 euro.
In juni is het chipmaand bij Dierenkliniek Pendrecht. De gehele maand geldt een actietarief van 15 euro in plaats van 29,95 euro.

Waarom je huisdier chippen?
Bij vermissing is de kans groter om het huisdier terug te vinden. De chip, waaraan de gegevens van de eigenaar gekoppeld zijn, wordt geregistreerd bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG). Als een dierenasiel, dierenambulance of dierenarts het vermiste huisdier aantreft, kan men via de chip de eigenaar traceren.

Waaruit bestaat de chip?
De chip is een elektronisch implantaat voorzien van een unieke identificatiecode. De chip bestaat uit een gesloten buisje van bioglas met daarin een geheugenchip en een spoeltje dat als antenne fungeert. Het formaat is 14 millimeter lang met een doorsnede van circa 2 millimeter, te vergelijken met een potloodpuntje. Het bioglas zorgt ervoor dat de chip niet door het lichaam wordt afgestoten en met het weefsel van het huisdier vergroeit. De code wordt afgelezen door een speciaal afleesapparaat in de buurt te houden. Het spoeltje verstuurt de code.

Hoe wordt de chip ingebracht?
Chippen is (bijna) pijnloos. Met behulp van een injectienaald wordt de chip tussen de schouderbladen of aan de linkerkant van de halsvlakte onder de huid aangebracht. Op die plek ontstaat een klein gaatje op de huid waar al gauw een korstje op komt dat na enige dagen vanzelf eraf valt. De chip bevat geen batterij of energie of iets dergelijks. Het huisdier zal niet merken dat hij of zij een chip draagt.

Het registreren van de chip
Na het chippen wordt een formulier met gegevens ingevuld. Na circa twee weken zullen deze in de databank ingevoerd zijn en kun je zelf via internet controleren of de registratie juist heeft plaatsgevonden. De NDG garandeert privacy. De gegevens worden niet gebruikt voor de gemeentelijke hondenbelasting.

Is chippen verplicht?
Het chippen van pasgeboren honden is verplicht. Doel daarvan is de illegale hondenfokkerij en illegale handel aan te pakken. De meeste misstanden doen zich namelijk voor bij pups. Voor oudere honden en andere dieren is het niet verplicht, maar bij vermissing van het huisdier kan het veel helpen om via de chip het huisdier weer terug te vinden. Het is dus zeker aan te raden.

Dierenkliniek Pendrecht
Adres: Middelharnisstraat 121a (onderin de Tiengemetenflat)
Telefoonnummer: 010-481 5557

Openingstijden:
Maandag van 09:00 tot 20:00
Dinsdag van 09:00 tot 19:00
Woensdag van 09:00 tot 17:00
Donderdag van 09:00 tot 17:00
Vrijdag van 09:00 tot 17:00
Zaterdag van 09:00 tot 13:00
Zondag gesloten

Bron foto: Dierenkliniek Pendrecht