IJspaleis terug van weggeweest

Na een afwezigheid van iets meer dan 11 maanden staat maandag 10 tot zondag 16 december Plein 1953 weer in het teken van het IJspaleis. Voor de derde keer met tenten en een wervelend programma. Maar drie keer is scheepsrecht dus dit jaar wordt er ook echt geschaatst. En hoe? Op een heuse kunstofschaatsbaan. Niet van echt te onderscheiden. Pendrecht kan op 10 december goed voorbereid de winter in.
Op grote affiches roept burgemeester Ivo Opstelten op er in december een feest van te maken in de straten van Rotterdam. In de straten van Pendrecht is die oproep niet aan dovemansoren toevertrouwd. De aanvragen om kerstbomen in de straat stromen binnen.
En er komt meer.
Op Plein 1953 wordt een fraai winterprogramma neergezet van 10 tot 16 december.

Op Plein 1953 komt dit jaar een IJsbaan. IJS? Echt waar kan er geschaatst worden? Jazeker! Er komt een echte kunststof schaatsbaan. De grote tent van het volkstheater komt er ook weer met daaraan gekoppeld een tent voor de catering en los daarvan 3 pagode tenten voor workshops van Sprookjes Stad.

Iedere dag is er feest op het plein. Van maandag tot en met zondag kan er dagelijks van 9:00 -15:00 uur geschaatst worden doordeweeks als schoolbezoek met workshops van Sprookjes Stad.
Van 15.00-17.00 uur vrije activiteiten (schaatsen en sport en spel)
Van 18.00-21.00 uur Avond activiteiten.
De Bibliotheek Pendrecht, het Jongerenwerk en TOS, sportstimulering van SenR, de Middeburgt, Vitaal Pendrecht, De Passage, het Turks Huis in Pendrecht, de Vrouwenstudio Anganieta, Banda di Cas, allemaal doen ze een duit in het programmazakje.
Met op zaterdagmiddag/avond en jongerendag. Op maandag een dag voor iedereen vanuit het Turks Huis en een groep Marokkaanse wijkbewoners, op dinsdagavond een Antilliaans programma voor alle wijkbewoners, woensdagavond een ouderwets kerstfeest voor de ouderen door jongeren aangeboden.
En op vrijdag het vijfde kerstfeest van Vitaal Pendrecht met ‘bewoners koken voor bewoners’ en muziek. Aan en spetterende opening van dit vitale feest wordt gewerkt.
Op vrijdag is er ook kerstmarkt op Plein 1953 en pakt de winkeliersvereniging opnieuw uit.
De Passage organiseert op de donderdagmorgen een mooi programma voor haar bezoekers maar ook voor belangstellende wijkbewoners.
Op maandag avond komt er een speciale gast samen met een schaatser het ijspaleis openen.