Ik moet vaker in Pendrecht komen

Maandag 6 januari sprak burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn nieuwjaarsspeech uit in een druk bezochte Burgerzaal op het Stadhuis aan de Coolsingel.

Onder zijn gehoor was een fikse delegatie van Vitaal Pendrecht.

Aboutaleb prees zijn stad en haar bewoners en vooral ook oogarts Tjeerd Faber, die er voor gezorgd had dat er een hele reeks vuurwerkbrillen uitgedeeld waren aan de kinderen van Rotterdam. Dat heeft volgens de burgervader effect gehad. Afgelopen jaarwisseling zijn er geen Rotterdamse kinderen met oogletsel in de ziekenhuizen behandeld.

De burgemeester stond verder stil bij mensen, die door de bezuinigingen in de knel komen en voorzag een licht herstel van de economie in 2014, maar hoopte vooral voor een nog groter herstel in 2015.

Verder riep hij de Rotterdammers op samen met het stadsbestuur beter op elkaar te letten. Hij zei geschokt te zijn over de gevonden mevrouw in de Jan Porcellisstraat.

Schuin voor hem stond een doventolk, die zijn toespraak voor een aantal bezoekers omzette in gebarentaal.

Zoals hij ieder jaar doet ging hij ook dit keer de Burgerzaal in en schudde de handen van veel van de bezoekers. Tegen Harry Kock, de voorzitter van Vitaal Pendrecht, zei hij dat hij meer in Pendrecht zou moeten komen. Dat knoopte Harry goed in zijn oren.

Er werden veel foto’s gemaakt van bezoekers samen met de eerste burger van Rotterdam. Zo gingen ook Raziye Akilli en Joke Spijkers met hem op de foto.