In het Stellenbos komt een kruidenspiraal

De moeder van het Stellenbos, Mimount Hammouche, stuurde een uitnodiging rond waarin zij de eerste activiteit van dit jaar in het Stellenbos aankondigt. Dat is het bouwen van een kruidenspiraal met behulp van tegels, keien en aarde. De activiteit is bedoeld voor kinderen én volwassenen en wordt verdeeld over drie dagen, steeds van 12.00 tot 17.00 uur:
* dinsdag 1 maart: beginnen met het bouwen van de kruidenspiraal;
* woensdag 2 maart: de kruidenspiraal afbouwen;
* zaterdag 19 maart: kruidplantjes planten in de kruidenspiraal.
Er is koffie en thee voor de volwassenen en voor de kinderen is er natuurlijk ook wat lekkers. En een laatste tip van Mimount: trek (oude) kleren aan die vies mogen worden!

Op de onderste foto is een voorbeeld van een kruidenspiraal te zien. De bedoeling is om veel verschillende kruiden op een compacte plaats te laten groeien onder ideale omstandigheden. De vorm van de kruidenspiraal schenkt namelijk alle kruiden de nodige hoeveelheid zon, warmte en grondvochtigheid of schaduw, koelte en droogte, al naar gelang de plaats waar ze staan. Bovenin de kruidenspiraal is de grond het droogst en lager komen de kruiden die graag wat meer vocht willen. Aan de zuidkant komen die kruiden die van zon houden en aan de andere kant kun je kruiden neerzetten die liever in de schaduw staan.

De bovenste foto is vorig jaar oktober gemaakt tijdens het planten van bloembollen. Wie nu in het Stellenbos gaat kijken zal zien dat een aantal van die bollen al in bloei staat.