In Pendrecht kun je de sterren zien

In Pendrecht, Liselotje, kun je de sterren zien. Dat zei José de vriend van Lies in het theaterstuk Assepoester tegen zijn vriendin. Woensdagnacht ging die zin opgetekend door Pieta Bot inderdaad helemaal op voor een ster uit Pendrecht, die zomaar op straat liep.
Hij kwam uit het Metrostation Slinge en had enorme haast. Kort daarvoor was het optreden van het Operakoor Rotterdam gestopt en hij haastte zich naar huis. ‘Sorry, één foto dan, maar ik moet ontzettend nodig naar de WC’, zei León Victor Lissitza.

De ster van de laatste ronde van Holland;’s Got Talent live zomaar over straat.León heeft geen kapsones. Hij wordt niet met de taxi of met een stretch limousine thuisgebracht na een optreden. Hij reist gewoon met de Metro of met zijn eigen auto. Die vorm van reizen kwam hem bij zijn reis naar het vorige seniorensongfestival duur te staan. Hij wilde iemand voor laten en kon net iets te laat de paal in de metro pakken en ging enorm onderuit. Met twee gebroken ribben zong hij zich toch naar de eerste plaats.

Hij doet alsof hij nog lang geen 81 is. En trekt een brede smile naar de camera.

Weltrusten lieve León. Je bent de ster van Pendrecht. José zei het al tegen Liesje: “In Pendrecht kun je de sterren zien!:”