Inbreker aangehouden op Charloisse Lagedijk

Begin deze week werd ‘s nachts tweemaal kort achter elkaar een autoinbraak gepleegd in Rhoon. De dader werd uiteindelijk aangehouden op de Charloisse Lagedijk.

De politie van Charlois zocht samen met het Basisteam Oude Maas naar de dader en deed na afloop verslag van de aanhouding:

“Gelet op de vluchtrichting namen wij op de Charloisse Lagedijk een tactische positie in, hopend de inbreker te treffen. Kort nadat wij in het donker stonden te wachten, kwam er een man in onze richting gefietst. Bij het zien van ons keerde hij om, gooide een tas weg en fietste er hard vandoor. Nadat wij hem klemgereden hadden, bleek hij een zaklamp bij zich te hebben. De tas die hij had weggegooid was leeg. Wij hadden het vermoeden dat de buit in de buurt verstopt moest liggen en dat de man die net kwam ophalen. Dat bleek te kloppen. De buit lag namelijk verstopt in de bosjes naast de plek waar wij op de inbreker stonden te wachten. De inbreker, een 22-jarige man uit Litouwen, is aangehouden en ingesloten op het politiebureau Spijkenisse.”

Bron foto: Politie Charlois