Informatieavond over verbreding A15

Op dinsdag 6 november 2012 organiseert A-Lanes een informatieavond over de verbreding van de A15 in de Larenkamp van 19.00 tot 21.00 uur. Ook is er een maquette te zien van de nieuwe Botlekbrug.
Op dinsdag 6 november 2012 organiseert A-Lanes A15 samen met opdrachtgever Rijkswaterstaat en De Verkeersonderneming een informatieavond over de verbreding van de A15. Bewoners en bedrijven uit Charlois zijn ’s avonds van harte welkom in Cultureel Centrum Larenkamp (Slinge 303). Van 19.00 tot 21.00 uur geven de drie organisaties informatie over de werkzaamheden en de effecten daarvan in Charlois. Ook is er een maquette te zien van de nieuwe Botlekbrug.

De avond bestaat uit een informatiemarkt waar bewoners en ondernemers uit Charlois tussen 19.00 en 21.00 uur op elk gewenst moment kunnen binnenlopen. De markt geeft inzicht in de stand van zaken van de werkzaamheden, de verschillende bouwmethoden, mogelijke effecten zoals geluidhinder en hoe dit eventueel beperkt kan worden. Uiteraard kunnen bezoekers vragen stellen aan A-Lanes A15, Rijkswaterstaat en De Verkeersonderneming. Rond 20.00 uur is er een presentatie over het project. Ook is de beweegbare maquette te zien van de nieuwe Botlekbrug, straks de grootste hefbrug van Europa.

Project verbreding A15
De belangrijkste verkeersader in het Rotterdamse haven- en industriegebied, de A15, ondergaat een grote verandering met als doel: minder files en een betere doorstroming op dit stuk van het wegennet. Het project omvat het verbreden van de A15 tussen Maasvlakte en Vaanplein, de bouw van een nieuwe Botlekbrug en het onderhoud van dit wegdeel tot en met 2035. Voor meer projectinformatie:

http://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/plannen_en_projecten/a_wegen/a15/verbreden_a15_maasvlakte_vaanplein/

http://www.verbredinga15.nl/public/a15/Paginas/Default.aspx